Boekenplank:
Kies

Boeken van Robert Vuijsje

Overzicht
  • Alleen maar nette mensen
Non-Fictie
  • In het wild
  • King Klashorst

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

Alleen maar nette mensen
Op het Amsterdamse Barlaeus Gymnasium had David Samuels verkering met Naomi, een meisje dat precies zo was als hij: verantwoorde conversatie op de champagne-tuinfeesten van de elite in Oud-Zuid. Alleen maar nette mensen. Nu is David Samuels 21 en op zoek. Hij zoekt naar wie hij is. David is joods maar door zijn zwarte haren ziet hij eruit als een Marokkaan. Hoort hij bij de witte Hollanders of bij de mensen die ze allochtonen noemen? Hij zoekt naar wat hij later moet worden. Hoe kan David het respect winnen van zijn vader, de baas van het enige fatsoenlijke programma op de vaderlandse televisie? En hij zoekt de intellectuele negerin. Wordt David gelukkig van Rowanda, de Bijlmer-queen die met twee gouden tanden bijna zijn oor eraf bijt? Of moet hij met Naomi zijn? Het is een zoektocht die even komisch wordt als tragisch, dwars door het hart van de multiculturele samenleving.
Schrijver: Robert Vuijsje
Eerste uitgave: 2008
ISBN: 978-90-388-9061-6
Uitgever: Nijgh & van Ditmar

Non-Fictie

In het wild
Nadat zijn roman Alleen maar nette mensen een dubbelbekroonde bestseller werd, wilde hij netjes thuis werken aan zijn tweede boek. Maar het leven van Robert Vuijsje bleef lang onrustig. Hij verhuisde naar de zolder van zijn moeder en woonde ook in een vinexwijk in Almere. Lezers en media dreven hem naar verre oorden als Paramaribo, Recife, Memphis en Frankfurt. Een jaar lang deed hij hiervan wekelijks verslag in Het Parool. Deze bundel bevat de hoogtepunten van die columns, met als bonus Vuijsjes greatest hits uit overig werk en zijn ontmoetingen met Desi Bouterse, Carice van Houten, Jesse Jackson, Bret Easton Ellis, Job Cohen en de cast van een Hongaarse pornofilm.
Schrijver: Robert Vuijsje
Eerste uitgave: 2011
ISBN: 978-90-388-9431-7
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
King Klashorst
In King Klashorst wordt het leven van de kunstenaar geportretteerd. In de jaren tachtig werd hij direct vanaf de Rietveld Academie uitgeroepen tot de nieuwe Nederlandse kunstbelofte, tegenwoordig is hij meer bekend van Afrikaanse damesescapades. Zijn vrienden geven een kritisch oordeel, Klashorst zelf vertelt vooral graag over zijn sexvakanties en vrouwelijke veroveringen. King Klashorst is niet alleen een openhartig verslag van het turbulente leven van de kunstenaar, tevens wordt Klashorst in het historische verband van zijn generatie geplaatst. Van zijn opkomst en ondergang in New York tot zijn arrestatie in Senegal, van zijn leven als kraker in het Amsterdam van de jaren tachtig tot zijn spraakmakende televisieseries 'De sprekende ezel' en 'Klashorst & Co'. Klashorst vrienden en collega's spreken zich uit: Joost Zwagerman, Martin Bril, Paul Blanca, Jurriaan van Hall en Ellen ten Damme, om er maar een paar te noemen. Ook Klashorsts Afrikaanse vrouwen en Nederlandse ex-vrouwen beoordelen de kunstenaar.
Schrijver: Robert Vuijsje
Eerste uitgave: 2003
ISBN: 90-5000-428-8
Uitgever: Vassallucci