Boekenplank:
Kies

Boeken van Lucy Wadham

Meer over Lucy Wadham

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1964

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • De droom van Castro - Castro's dream
  • Sporen op het eiland - Lost

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe droom van Castro
Astrid en haar jongere zus Lola wachten in Parijs op de vrijlating van de veroordeelde ETA-terrorist Mikel. Hun levens staan, sinds zijn opsluiting twintig jaar geleden, eigenlijk stil.

Astrid, een chirurg die gewend is in haar werk te vluchten, moet zich voorbereiden op een confrontatie met haar verleden en haar land, terwijl haar hedonistische zuster zich klaarmaakt voor een liefdesaffaire met hun gevallen held.

Tijdens haar reis naar het zuiden ontmoet Astrid Kader, een criminele Arabier die op de vlucht is voor de politie. Hun onverwachte liefde doet Astrid weer kiezen voor het heden, voordat haar verleden haar zal vernietigen.

Dan komt ook Txema opdagen, een oude vriend en vroegere medestrijder van Mikel. Hij heeft zo zijn eigen redenen om blij te zijn met Mikels vrijlating.
Schrijver: Lucy Wadham
Oorspronkelijke titel: Castro's dream
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789041407665
Uitgever: Ambo | Anthos
Sporen op het eiland
Terwijl de kruimeldief Mickey da Cruz toekijkt, zet de jonge weduwe Alice Aron met haar twee zoons voet aan land op het eiland waar haar man werd geboren. Het is een zonovergoten, droog oord, met een arme bevolking die gebukt gaat onder corruptie en die verlangt naar onafhankelijkheid. Elke nieuwkomer, maar ook elke inwoner, wordt er met achterdocht en haat bekeken. Het eiland is bepaald geen paradijs. Binnen enkele uren is Sam, de zeven jaar oude zoon van Alice, verdwenen.

Niemand zegt iets te weten en de autoriteiten zijn traag en onmachtig. De impopulaire detective Antoine Stuart schiet Alice te hulp. Zijn voornaamste drijfveer om Sam te vinden is dat hij de misdaad in de schoenen kan schuiven van Coco Santini, een man die geweld en intimidatie lijkt te hebben uitgevonden, maar tegen wie nog geen greintje bewijs kan worden geleverd.

Het gerucht gaat dat De Beweging, een groep idealistische vrijheidsstrijders die is verworden tot nietsontziende misdadigers, verantwoordelijk is voor de ontvoering. Of misschien zijn het Italiaanse gangsters?

In een kleine gemeenschap die doortrokken is van oude vetes, kan het verbergen van een kind gevaarlijk zijn; wie weet verlangt iemand te veel loyaliteit van een ander.
Schrijver: Lucy Wadham
Oorspronkelijke titel: Lost
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789041404893
Uitgever: Ambo | Anthos