Boekenplank:
Kies

Boeken van Jenni L. Walsh

Meer over Jenni L. Walsh

Genres: Oorlog, Roman

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Jenni L. Walsh


Overzicht

  • De motormeiden - The call of the Wrens
  • Mijn verzet - I am defiance

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe motormeiden

Twee dappere vrouwen wagen hun leven voor hun land ten tijde van oorlog...

Marion, opgegroeid als wees, en Evelyn, bevoorrecht maar getekend door haar beperking, nemen beiden de kans aan om zich in te zetten voor de Britse vrouwenmarine, de Wrens, om zich zo aan de verwachtingen van de maatschappij te onttrekken.

Beide vrouwen ervaren weerstand vanuit hun omgeving: Marions beste vriend Eddie laat haar niet gaan zonder zelf ook in dienst te treden en Evelyns ouders zouden haar het liefst zien trouwen. Maar Marion en Evelyn zetten door en riskeren hun levens door op hun motorfietsen geheime boodschappen over te brengen.

Schrijver: Jenni L. Walsh
Oorspronkelijke titel: The call of the Wrens
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789029735049
Uitgever: Kok
Mijn verzet

De 12-jarige Brigitte weet niet beter dan dat ze moet doen wat haar gezegd wordt. En het allerbelangrijkste: dat ze vooral geen vragen moet stellen. Dat wordt namelijk niet zo gewaardeerd op de bijeenkomsten van de Hitlerjugend. Hitler heeft tenslotte het beste met Duitsland voor. Toch?

Een mysterieus pamflet van een verzetsgroep die zichzelf Witte Roos noemt, maakt echter dat Brigitte steeds meer begint te twijfelen. Haar familie lijkt het met hun verboden boodschap eens te zijn. Als iemand hierachter komt, lopen ze het risico om opgepakt te worden. Brigitte wordt gedwongen om een keuze te maken. Maar hoe weet ze welke keuze de juiste is?

Schrijver: Jenni L. Walsh
Oorspronkelijke titel: I am defiance
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789020654745
Ebook: 9789020630763
Uitgever: Kluitman