Boekenplank:
Kies

Boeken van Jenni L. Walsh

Meer over Jenni L. Walsh

Genres: Oorlog, Roman

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Jenni L. Walsh


Overzicht

  • De motormeiden - The call of the Wrens
  • Mijn verzet - I am defiance
  • Onzinkbaar - Unsinkable

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe motormeiden

Twee dappere vrouwen wagen hun leven voor hun land ten tijde van oorlog...

Marion, opgegroeid als wees, en Evelyn, bevoorrecht maar getekend door haar beperking, nemen beiden de kans aan om zich in te zetten voor de Britse vrouwenmarine, de Wrens, om zich zo aan de verwachtingen van de maatschappij te onttrekken.

Beide vrouwen ervaren weerstand vanuit hun omgeving: Marions beste vriend Eddie laat haar niet gaan zonder zelf ook in dienst te treden en Evelyns ouders zouden haar het liefst zien trouwen. Maar Marion en Evelyn zetten door en riskeren hun levens door op hun motorfietsen geheime boodschappen over te brengen.

Schrijver: Jenni L. Walsh
Oorspronkelijke titel: The call of the Wrens
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789029735049
Uitgever: Kok
Mijn verzet

De 12-jarige Brigitte weet niet beter dan dat ze moet doen wat haar gezegd wordt. En het allerbelangrijkste: dat ze vooral geen vragen moet stellen. Dat wordt namelijk niet zo gewaardeerd op de bijeenkomsten van de Hitlerjugend. Hitler heeft tenslotte het beste met Duitsland voor. Toch?

Een mysterieus pamflet van een verzetsgroep die zichzelf Witte Roos noemt, maakt echter dat Brigitte steeds meer begint te twijfelen. Haar familie lijkt het met hun verboden boodschap eens te zijn. Als iemand hierachter komt, lopen ze het risico om opgepakt te worden. Brigitte wordt gedwongen om een keuze te maken. Maar hoe weet ze welke keuze de juiste is?

Schrijver: Jenni L. Walsh
Oorspronkelijke titel: I am defiance
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789020654745
Ebook: 9789020630763
Uitgever: Kluitman
Onzinkbaar

Omdat haar moeder te ziek is om te werken rust de verantwoordelijkheid voor het gezin op de schouders van Violet, de oudste van negen. Zo werkt ze als stewardess op grote schepen en overleeft ze de dramatische schipbreuk van de Titanic. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werkt ze als verpleegster en helpt ze mannen die haar broers hadden kunnen zijn.

Daphne stort zich vlak voor de Tweede Wereldoorlog op haar talenstudie om indruk te maken op haar afwezige vader. Als ze gevraagd wordt voor de Franse geheime dienst, neemt haar leven een bijzondere wending. Als ze wil overleven zal ze de geheimen uit haar eigen leven onder ogen moeten zien.

Onzinkbaar is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Violet Jessop, die drie scheepsrampen overleefde en op het verhaal van de negenendertig vrouwen van de Special Operations Executive.

Schrijver: Jenni L. Walsh
Oorspronkelijke titel: Unsinkable
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789029737050
Ebook: 9789029737067
Uitgever: Kok