Boekenplank:
Kies

Boeken van Michelle Wan


Death in Dordogne

  1. Het orchideeënspoor - Deadly slipper
  2. Het raadsel van de Dordogne - The orchid shroud
  3. Het dwaalspoor - A twist of orchids

gedetailleerd overzicht

Death in DordogneHet orchideeënspoor
Bedie Dunn, een jonge vrouw uit Canada, verdween bijna twintig jaar geleden tijdens een wandelvakantie in de Dordogne. Werd ze het slachtoffer van een ongeluk? Of werd ze vermoord? Jaren later wordt haar tweelingzus Mara nog steeds verscheurd door twijfels en verdriet, en ze besluit naar Frankrijk te verhuizen in de hoop antwoord op haar vragen te vinden. Mara's onderzoek naar de wandelgangen van haar zus raken in een stroomversnelling wanneer ze in een tweedehandswinkeltje een camera vindt waarvan ze zeker is dat die van Bedie is geweest. In de camera bevindt zich een bijna versleten filmrolletje, waarop foto's blijken te staan van zeldzame wilde orchideeën. Mara is ervan overtuigd dat de foto's aanwijzigingen bevatten, en ze neemt contact op met Julian Wood, een zonderlinge orchideeënexpert. Zou het mogelijk zijn om aan de hand van de foto's Bedies laatste wandeltocht te reconstrueren? Julian gelooft er niet in, maar de laatste foto van het rolletje brengt hem aan het twijfelen - een foto van een in Frankrijk onbekende orchideeënsoort. Als ze deze plant terugvinden, zouden ze weleens dicht bij de oplossing van Bedies verdwijning kunnen zijn.
Schrijver: Michelle Wan
Oorspronkelijke titel: Deadly slipper
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-6974-667-0
Uitgever: Arena
Het raadsel van de Dordogne
Mara Dunn en haar vriend Julian Wood krijgen een belangrijke opdracht: het opknappen en herinrichten van een zestiende-eeuws landhuis in de Dordogne. Op een dag vinden hun werklieden een gemummificeerd babylijkje, ingemetseld in een van de muren. Het kind is meer dan honderd jaar geleden verstikt en in een prachtige geborduurde sjaal gewikkeld. Julian, die orchideeënexpert is, raakt mateloos gefascineerd door het patroon van de sjaal: een zeer accurate afbeelding van een uiterst zeldzame orchideeënsoort waar hij al jaren naar zoekt. Julian en Mara besluiten uit te zoeken wat het verhaal achter de babymoord zou kunnen zijn. Maar dan wordt er een nieuwe moord gepleegd en blijkt de eerste misdaad toch niet zo verjaard te zijn als hij lijkt. Terwijl de zoektocht naar de huiveringwekkende waarheid Mara en Julian uit elkaar dreigt te drijven, wordt de lezer meegenomen op een adembenemende reis door het spectaculaire landschap van de Dordogne.
Schrijver: Michelle Wan
Oorspronkelijke titel: The orchid shroud
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-6974-668-5
Uitgever: Arena
Het dwaalspoor
Mara Dunn en haar vriend Julian Wood wonen sinds kort samen, maar het is nog wel even wennen. Wanneer hun vrienden allerlei ellende overkomt - de een valt op onverklaarbare wijze van een hoge trap, de ander wordt dood gevonden na een overdosis, een derde krijgt 's nachts bezoek van angstaanjagend echte, wraakzuchtige demonen - reageren ze totaal verschillend. Zo verschillend dat ze zich beiden afvragen of ze eigenlijk nog wel bij elkaar passen. Totdat Julian, dankzij zijn grote orchideeënkennis, per toeval achter de angstaanjagende waarheid komt, en hij en Mara elkaar sneller dreigen te verliezen dan ze dachten...
Schrijver: Michelle Wan
Oorspronkelijke titel: A twist of orchids
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-8990-025-8
Uitgever: Arena