Boekenplank:
Kies
  • Home
  • W
  • Claire Vaye Watkins

Boeken van Claire Vaye Watkins

Meer over Claire Vaye Watkins

Genre: Roman

Geboren: 1984

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • Battleborn - Battleborn
  • Goud roem citrus - Gold fame citrus
  • Ik hou van je maar ik kies het duister - I love you but I've chosen darkness

gedetailleerd overzicht

OverzichtBattleborn

In elk van de tien onvergetelijke verhalen in Battleborn maakt schrijfster Claire Vaye Watkins zich de mythologie van het Amerikaanse Westen eigen en schrijft daar nieuwe varianten op. In de uitgestrekte woestijnvlakten van Nevada vinden haar personages verlossing ondanks  maar even vaak dankzij  het geweld en de ontberingen die ze daar moeten doorstaan.

De komst van een vreemdeling verandert voor altijd de relatie tussen klant en hoer in een bordeel in het ruige binnenland. Een kluizenaar in spe verkent de grenzen van zijn eigen ongepolijste individualisme als hij een misbruikte tiener probeert te redden. Decennia nadat ze haar beste vriendin meenam voor een vernederende ontmoeting in een hotelkamer in Las Vegas, voelt een vrouw nog de naweeën daarvan.

Dit zijn nog maar drie van de tien verhalen waarin Watkins in de vermomming van haar personages haar eigen verleden te lijf gaat.

Schrijver: Claire Vaye Watkins
Oorspronkelijke titel: Battleborn
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789029586269
Ebook: 9789029586351
Uitgever: De Arbeiderspers
Goud roem citrus

Een onverbiddelijke droogte heeft Zuid-Californië veranderd in een surrealistisch landschap. De waterreservoirs zijn opgedroogd en de inwoners worden geëvacueerd naar interneringskampen.

Luz en Ray duiken onder in een verlaten huis, waar een prille liefde tussen hen opbloeit. Ze nemen een mysterieus kind onder hun hoede, en vertrekken via een gevaarlijke route richting het oosten, op zoek naar een betere toekomst.

Onderweg horen ze geruchten over een charismatische man die water weet te vinden, en over zijn volgelingen die een gemeenschap hebben gesticht aan de rand van een duinenzee.

Schrijver: Claire Vaye Watkins
Oorspronkelijke titel: Gold fame citrus
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789029523714
Ebook: 9789029504256
Uitgever: De Arbeiderspers
Ik hou van je maar ik kies het duister

Terwijl ze haar man en baby thuislaat, vliegt een schrijver voor een lezing naar de streek waar ze opgroeide in Reno, Nevada, met niet veel meer bagage dan een borstkolf en een postnatale depressie. De herleving van oude vriendschappen bevrijdt haar uit de ketenen van huwelijk, huishouden en moederschap.

Diep in de Mojavewoestijn ontmoet ze spoken uit het verleden: haar eerste liefde wiens zelfdestructie haar nog altijd kwelt; haar vader, lid van de beroemdste sekte van Amerika - van Charles Manson; haar moeder, aan wie de herinneringen vervliegen. Ze kan niet terug in de tijd om dingen recht te zetten, maar welk pad leidt vooruit? Alleen, in de wildernis, begint ze zich eindelijk thuis te voelen.

Schrijver: Claire Vaye Watkins
Oorspronkelijke titel: I love you but I've chosen darkness
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789029544962
Uitgever: De Arbeiderspers