Boekenplank:
Kies

Boeken van Jules Watson

Meer over Jules Watson

Genre: Fantasy / SF

Website: Jules Watson


Dalriada Trilogie

  1. De witte merrie - The white mare
  2. Hert van de dageraad - The dawn stag
  3. De stenen beer - The boar stone

gedetailleerd overzicht

Dalriada TrilogieDe witte merrie
De witte merrie is gesitueerd in Alba, het Schotland van de achtste eeuw, waar de Pictische Kelten - van wie in historisch perspectief weinig bekend is - heer en meester zijn. Hoofdpersoon is Rhiann, een Schotse priester-druïde, die op zoek is naar liefde en geluk. Ze wordt daarbij ernstig gehinderd door een verleden dat is getekend door gewelddadig fysiek misbruik. Als het verhaal opent, staat Rhiann aan de vooravond van een verstandshuwelijk met de verbannen Ierse prins, Eremon, die op zijn beurt wanhopig op zoek is naar bondgenoten om zijn verloren overzeese troon te herwinnen. De aanhoudende schermutselingen tussen de Schotse stammen en de opmars van de Romeinse invallers zorgen voor extra complicaties...
Schrijver: Jules Watson
Oorspronkelijke titel: The white mare
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 978-90-245-6149-0
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Hert van de dageraad
Agricola, heerser over heel Abion, is vastbesloten ook het noordelijke Alba, het Schotland van nu, aan zijn ijzeren wil te onderwerpen. Intussen is de druïde-priester Rhiann uitgegroeid tot een formidabele vrouw. Het leven is goed voor haar. De relatie met de verbannen Ierse prins Eremon heeft zich inmiddels verdiept. De huwelijksband die hen bindt is sterk genoeg om tegenslagen en zelfs verraad te doorstaan. Als de legers van Agricola als een muur van staal en vuur onuitstaanbaar optrekken en de grote slag om Alba onafwendbaar is, zoekt Rhiann in de geestenwereld raad en inspiratie om deze nieuwe dreiging met succes te kunnen weerstaan.
Schrijver: Jules Watson
Oorspronkelijke titel: The dawn stag
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 978-90-245-6169-8
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De stenen beer
Minna, een Romeins meisje, verliest haar familie en haar thuis en heeft geen andere keuze dan op eigen kracht de wijde wereld in te gaan. Ze gaat op zoek naar haar verloren broer. In gezelschap van de stamloze Cian, een krijger die uitsluitend aan zichzelf denkt, trekt ze door de wildernis van het barbaarse Alba, het Schotland van nu. Inmiddels bevinden de Romeinse veroveraars zich in een benauwde positie. Het lukt ze maar niet de wrede Albanen, die keer op keer uitvallen doen over de grens en die dorpen en nederzettingen brandschatten, overtuigend te verslaan. Die situatie zet Cahir, de koning van de Dalraidian, gevangen tussen twee vuren. Machteloos moet hij toezien hoe zijn volk door de bezetter wordt onderworpen en geknecht. Wanneer Minna en Cian in Cahirs vesting aankomen, wordt Minna onverwacht een onbekend geestespad gewaar. Zodra haar duidelijk wordt dat haar lot onverbrekelijk verbonden is met dat van de inmiddels ernstig gewond geraakte koning Cahir, beseft ze dat het antwoord op haar vragen alleen op het geestespad te vinden is.
Schrijver: Jules Watson
Oorspronkelijke titel: The boar stone
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-245-5780-6
Uitgever: Luitingh-Sijthoff