Boekenplank:
Kies

Boeken van Rachel Wells

Meer over Rachel Wells

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Rachel Wells


Alfie

  1. Kat over de drempel - Alfie, the doorstep cat
  2. Kat over de vloer - A cat called Alfie
  3. Kat voor de deur - Alfie and George
  4. Kat op vakantie - Alfie the holiday cat
  5. Kat in de sneeuw - Alfie in the snow
  6. Kat in de kou - A friend called Alfie
  7. Kat onder de kerstboom - Alfie the Christmas cat

gedetailleerd overzicht

AlfieKat over de drempel

Het was een gewone straat... totdat Alfie kwam.

Alfie is dakloos, aan zijn lot overgelaten nadat zijn lieve oude bazin is overleden. Hij kan niet wennen aan een leven met voortdurende gevaren, honger en dorst, kou en eenzaamheid. Na veel omzwervingen besluit hij te blijven wonen in een gewone straat.

De bewoners van de straat hebben zo hun eigen sores, verdriet, heimwee, onzekerheid, eenzaamheid... Ze zijn niet allemaal even blij met de komst van Alfie, het grijze katje dat op zoek is naar een nieuw thuis. Maar Alfie heeft zijn eigen agenda en brengt vertrouwen, vriendschap en liefde terug in de straat.

Schrijver: Rachel Wells
Oorspronkelijke titel: Alfie, the doorstep cat
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789402703900
Ebook: 9789402750157
Uitgever: HarperCollins
Kat over de vloer

Het was een gezin met problemen... totdat Alfie in hun leven kwam.

Sommige vriendelijk, andere nors, sommige bemoeizuchtig, andere teruggetrokken. Totdat Alfie kwam, het grijze katje dat het leven van de bewoners voorgoed zou veranderen.

Er is een nieuw gezin in de straat komen wonen, waar iets geks mee is. Alfie weet niet precies wat, maar wat hij wel weet is dat hij moet ingrijpen voor het te laat is. Maar hoe?

Schrijver: Rachel Wells
Oorspronkelijke titel: A cat called Alfie
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789402701241
Ebook: 9789402751680
Uitgever: HarperCollins
Kat voor de deur

Alfie krijgt hulp uit onverwachte hoek…

Zoals iedereen op Edgar Road weet, is Alfie geen gewone kat. Sinds hij er is heeft hij elk huis tot zijn thuis gemaakt en zijn de buren allemaal de beste vrienden. Maar nu is er een nieuwe kat in Alfies territorium: een klein pluizig bolletje dat luistert naar de naam George.

George heeft zelf geen thuis en dus dringend iemand nodig die voor hem zorgt. Naast ergernis zorgt de kleine George ook vooral voor veel vreugde in de straat, al heeft Alfie geen idee wat hem nog te wachten staat.

Schrijver: Rachel Wells
Oorspronkelijke titel: Alfie and George
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789402701678
Ebook: 9789402755954
Uitgever: HarperCollins
Kat op vakantie

Alfie en George stellen hun nieuwe vakantiehuis veilig...

Alfie en George lijken maar niet uit de problemen te kunnen blijven. Op het moment dat hun baasjes een nieuw vakantiehuisje hebben gekocht, kunnen ze dan ook niet wachten om mee te gaan en nieuwe avonturen te beleven.

Eenmaal aangekomen vinden ze echter niet het comfort waar ze op gehoopt hadden. Muren die op instorten staan, afbladderende verf, lekkende plafonds… Dit huisje lijkt zijn beste tijd te hebben gehad. Familie en vrienden doen er alles aan om het vakantiehuis op te kalefateren - maar al snel komen ze erachter dat de lokale bewoners helemaal niet op hun komst zitten te wachten.

Het is aan Alfie en George om te zorgen dat hun familie wordt opgenomen in de dorpsgemeenschap. Om dat te bereiken moeten ze echter wel uit de buurt weten te blijven van de verschrikkelijkste kat die ze ooit hebben ontmoet…

Schrijver: Rachel Wells
Oorspronkelijke titel: Alfie the holiday cat
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789402704433
Ebook: 9789402758986
Uitgever: HarperCollins
Kat in de sneeuw

Er zijn nieuwe mensen in de straat komen wonen. Alfie en George kunnen niet wachten om hen te verwelkomen, vooral wanneer ze ontdekken dat de nieuwelingen ook een kat hebben! Alfie is ervan overtuigd dat ze de perfecte buren zijn, totdat een klein misverstand volledig uit de hand loopt. Ineens heeft iedereen in de straat ruzie met elkaar!

Terwijl de sneeuw naar beneden dwarrelt, hebben Alfie en de kleine George er hun pootjes vol aan om de vrede in de buurt te bewaren. Maar zal het een eenvoudige kat en een ondeugende kitten wel op tijd lukken om iedereen voor Kerstmis weer bij elkaar te brengen?

Schrijver: Rachel Wells
Oorspronkelijke titel: Alfie in the snow
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789402706468
Ebook: 9789402760354
Uitgever: HarperCollins


Kat in de kou

Alfie en George nemen een pup op sleeptouw...

Een van de buren is in het ziekenhuis opgenomen, en dat terwijl het bijna Kerstmis is! Alfie en de kleine George staan zoals altijd klaar om voor een beetje troost en vrolijkheid te zorgen. Het enige probleem is dat de twee katten nu een puppy op sleeptouw hebben, Pickles, die schijnt te denken dat hij een kat kan worden als hij hen maar blijft volgen.

Opnieuw bewijs dat honden niet erg slim zijn, denkt Alfie. Een kitten is nog tot daaraan toe, maar een puppy... Alfie heeft er zijn pootjes vol aan!

Schrijver: Rachel Wells
Oorspronkelijke titel: A friend called Alfie
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789402708844
Ebook: 9789402762884
Uitgever: HarperCollins
Kat onder de kerstboom

Alfie en George zorgen voor een kerstwonder...

Kerstmis staat voor de deur, en Alfie en George kunnen niet wachten tot het zover is! Dit jaar organiseert de buurt een kerstvoorstelling om geld in te zamelen voor een daklozencentrum. Iedereen is druk met de voorbereidingen, inclusief Alfie en George.

Maar dan gaat het mis. Op een ochtend blijkt de hele set met alle decorstukken vernield te zijn. Het is duidelijk dat hun mooie voorstelling gesaboteerd wordt. Maar waarom? Dit is een kolfje naar Alfies poot. Het is duidelijk dat hij en George de boel moeten redden en zo snel mogelijk de dader moeten vinden. The show must go on!

Schrijver: Rachel Wells
Oorspronkelijke titel: Alfie the Christmas cat
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789402711257
Ebook: 9789402766790
Uitgever: HarperCollins