Boekenplank:
Kies

Boeken van Louise Welsh


Overzicht

  • De donkere kamer - The cutting room
  • De kogelvanger - The bullet trick
  • Het mysterie van Marlowe - Tamburlaine must die

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe donkere kamer
Rilke is excentriek, geestig en schaamteloos. Hij is veilingmeester en gerenommeerd antiekexpert, maar vindt zichzelf deskundig op velerlei gebied. Als Rilke op een verzameling gewelddadige pornografische foto's stuit, is hij vastbesloten meer te weten te komen over de overleden eigenaar die ze verborgen hield. Het is het begin van een obsessieve zoektocht vol verrassingen, verdorvenheden en omzwervingen door het hedendaagse, kleurrijke Glasgow. Gaandeweg wordt Rilke geconfronteerd met het zwartste in de mens en beseft hij dat sommigen er alles voor overhebben om hun meest duistere verlangens werkelijkheid te laten worden.
Schrijver: Louise Welsh
Oorspronkelijke titel: The cutting room
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-234-1141-2
Uitgever: Cargo
De kogelvanger
William Wilson is illusionist en voordrachtskunstenaar. Hij wordt gevraagd om op te treden op een feestje van een gepensioneerde politieagent en wordt rijkelijk betaald om een envelop uit de jaszak van de hoofdinspecteur te stelen. Maar dan wordt zijn opdrachtgever dood gevonden en blijkt in de envelop een belastende foto van de hoofdinspecteur te zitten. Vanaf dat moment is Wilson op de vlucht voor de politie, voor de vrouwen in zijn leven en voor zichzelf. Hij probeert zijn verleden te vergeten, totdat hij een verband ontdekt tussen de foto en Gloria Noon, een vrouw die twintig jaar eerder spoorloos is verdwenen.
Schrijver: Louise Welsh
Oorspronkelijke titel: The bullet trick
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 90-234-1966-9
Uitgever: Cargo
Het mysterie van Marlowe
Londen, 1593. Christopher Marlowe - toneelschrijver, dichter en spion in dienst van koningin Elizabeth II - wordt beschuldigd van ketterij, blasfemie en smaad. De gevierde toneelschrijver heeft veel vijanden: zijn jaloerse en plagiërende collega's zien hem graag afgaan. Als spion kan Marlowe niemand vertrouwen behalve zijn werkgevers, en juist zij trekken Marlowes loyaliteit in twijfel. Ze geven hem drie dagen om zijn blaam te zuiveren. In die drie dagen vindt hij machiavellistische samenzweerders, dubbelspionnen, zwarte kunst, verraad en wraak op zijn pad. Marlowe, de waaghals die God en de Staat durft te trotseren, ontdekt dat er een erger lot bestaat dan verdoeming.
Schrijver: Louise Welsh
Oorspronkelijke titel: Tamburlaine must die
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-234-1727-5
Uitgever: Cargo