Boekenplank:
Kies

Boeken van Dorothy West

Dorothy West was auteur en journalist, en het jongste lid van de literaire beweging Harlem Renaissance. Ze groeide op in een van de rijkste zwarte families van Boston. In 1948 kwam haar debuut The living is easy uit, die wel lof oogstte, maar waarvoor desondanks weinig interesse was. Het was Jacqueline Onassis - toen redacteur bij Doubleday en buurvrouw van West op het welvarende Martha’s Vineyard - die haar overtuigde aan een nieuwe roman te gaan werken. Toen De bruiloft in 1995 verscheen, werd het onmiddellijk een bestseller.

Meer over Dorothy West

Genre: Roman

Geboren: 1907 / Overleden: 1998

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

De bruiloft

Op het eiland Martha’s Vineyard, voor de kust van Massachusetts, ligt 'het Ovaal': een pittoresk parkje omringd door vakantiehuizen, waar elke zomer een hechte zwarte gemeenschap samenkomt. Het is 1953. Morgen trouwt Shelby Coles, de oogappel van een van de voornaamste families, met Meade, een witte jazzmuzikant uit New York. In het Ovaal hecht men aan kleur en status. Waarom Shelby, die had kunnen kiezen uit een zee van begerenswaardige mannen met de juiste kleur en achtergrond, haar leven vergooit aan een witte man zonder naam of aanzien, begrijpt niemand.

In elegant en ontroerend proza vertelt Dorothy West hoe Shelby’s voorouders zich hebben geprobeerd vrij te vechten van de ketenen van klasse en ras. Op fijngevoelige wijze verweeft West verleden en heden, Noord en Zuid, zwart en wit. Zo legt ze gaandeweg bloot hoe de keuzes van de familie Coles in elke volgende generatie doorwerken tot de dag van Shelby’s bruiloft, waarop ze zich realiseert hoezeer de ballast van haar familie haar eigen leven beïnvloedt.

The Wedding - 1998
Regisseur: Charles Burnett
Cast: Halle Berry, Eric Thal, Lynn Whitfield, e.a.
Schrijver: Dorothy West
Oorspronkelijke titel: The wedding
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789464520668
Ebook: 9789464520675
Uitgever: Cossee