Boekenplank:
Kies

Boeken van Marja West

Meer over Marja West

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Anna West, Anna Thomas

Geboorteland: Nederland

Website: Marja West


Overzicht

  • De siddering
  • Echte barkeepers heten Henk
  • Uitgeteld

Veilige Haven

  1. Onder water
  2. Hoog water
  3. Boven water

E-books

  • Onfortuinlijk koekje

Non-Fictie

  • De mysterieuze verdwijning van Willeke Dost
  • Verloren in de jungle

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe siddering

Herman is gefascineerd is door de dood: de eerste vlieg die hij als kleine jongen vermoordt, geeft hem bestaansrecht, merkt hij. Het is een zinvolle moord: de vlieg kan niemand meer lastigvallen.

Een paar jaar daarna brengt hij een valse hond om het leven en weer een flinke tijd later op de middelbare school maakt hij zijn eerste vrouwelijke slachtoffer: een arrogant meisje dat hem en andere jongens op school ongelukkig maakt. Vanaf dat moment heeft hij definitief de smaak te pakken.

Bij hem in de buurt groeit ondertussen de frêle Astrid op, dochter van een hardhandige weduwnaar die bij de politie werkt. De man neemt het meisje vaak mee naar een vechtsportschool, waar zij het kickboksen ontdekt. Ze blijkt er veel talent voor te hebben, maar verlangt meer naar een carrière als crimefighter dan als sportvrouw.

De siddering is een moordverhaal over een quasi opgewekte seriemoordenaar en de jonge vrouw die hem uiteindelijk te pakken krijgt.

* Geschreven door Marja West & Haye van der Heyden.

Schrijver: Marja West
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789083215709
Uitgever: De Vrije Uitgevers
Echte barkeepers heten Henk

Wat als je een te geweldig leven bij elkaar liegt?

Wanneer de weinig succesvolle Paul na een bomaanslag wordt geïdentificeerd als de steenrijke Vincent van Heer besluit hij de vergissing in stand te houden. Het geeft hem de kans opnieuw te beginnen en een riant leven te leiden. Vol overgave stort hij zich in zijn nieuwe bestaan.

Maar wanneer je het leven van een ander overneemt, krijg je ook al zijn problemen erbij. En Van Heer blijkt bepaald geen lieverdje te zijn geweest.

Schrijver: Marja West
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789026334078
Ebook: 9789026334085
Uitgever: Ambo | Anthos
Uitgeteld

Wat als de ex van je man de nieuwe buurvrouw wordt?

Esther is getrouwd met bankdirecteur Maarten en samen bewonen ze een villa in Aerdenhout. Het is een goed huwelijk. Maar dan komt Maartens ex naast hen wonen, die nog zoveel indruk op hem maakt dat hij Esther steeds vraagt een voorbeeld aan haar te nemen.

In haar wanhoopspogingen de perfecte vrouw voor Maarten te zijn verliest Esther langzaam de controle over haar leven. De catastrofale gevolgen hiervan dwingen haar tot het uiterste om haar huwelijk te redden.

Schrijver: Marja West
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789026329791
Ebook: 9789026329807
Uitgever: Ambo | Anthos

Veilige HavenOnder water

Aan het sterfbed van hun moeder horen de zussen Sofia en Samantha dat ze een oudere halfbroer, Vittorio, hebben. Toen hun moeder Sicilië ontvluchtte bleef hij achter bij zijn vader. Hoe geschokt de zussen ook zijn, ‘Vico’ is familie, en dus sturen ze hem een rouwkaart.

Vico heeft een probleem; hij heeft schulden te voldoen aan de Siciliaanse Cosa nostra en hij heeft geen idee hoe hij dat moet aanpakken. Totdat hij het bericht over zijn moeders dood ontvangt. Wellicht wacht er een leuke erfenis waar hij zijn problemen mee kan oplossen.

Al snel blijkt inderdaad dat alle kinderen aanspraak kunnen maken op de familiewerf. Maar de werf verkopen is voor Samantha, die er haar hele jeugd doorbracht, onbespreekbaar. Vico is echter de beroerdste niet; als Samantha akkoord gaat met de bouw van een luxe jacht om zo tientallen miljoenen wit te wassen, gaat hij niet zeuren over zijn kindsdeel. Samantha stemt uiteindelijk in, mits zij er ook financieel beter van wordt. Alles loopt op rolletjes, tot de eerste de dode valt...

Schrijver: Marja West
Eerste uitgave: 2021
Ebook: 9781774533505
Uitgever: Kobo Originals
Hoog water

Als Sofia onder druk wordt gezet door haar echtgenoot Peter die wil dat ze een succes van haar koffiebar maakt, knapt ze. Hij wil dat ze geld gaat verdienen? Nou, dan zál ze geld gaan verdienen!

Ondertussen kan Samantha de werf niet verkopen omdat er een Italiaans maffialid in beton gegoten op de bodem van haar haven staat en is Vico naarstig op zoek naar vijftig kilo cocaïne die is verdwenen terwijl zijn neven in Sicilië dreigen Marco the Butcher naar Nederland te sturen. En dan besluit Bas een proefduik te maken in Samantha´s water.

Schrijver: Marja West
Eerste uitgave: 2022
Ebook: 9781774533529
Uitgever: Kobo Originals
Boven water

Omdat Vico's neef hem niet langer vertrouwt, stuurt hij Marco 'the Butcher' naar Nederland, en hij kreeg zijn bijnaam niet voor niets. The Butcher wil de onderste steen boven hebben; boven water, welteverstaan.

Ondertussen loopt Sofia's huwelijk met Peter op de klippen en trekt zij haar grens. Sam en Bas zijn er allang klaar mee, die willen niets liever dan opnieuw beginnen op Bonaire. Maar hoe verkoop je een haven die vol ligt met lijken?

Schrijver: Marja West
Eerste uitgave: 2022
Ebook: 9781774533543
Uitgever: Kobo Originals

E-booksOnfortuinlijk koekje

Tweede kerstdag dineren Alice en haar man met vrienden bij Chinees sterrenrestaurant Ming. Als de gasten na het diner een fortune cookie krijgen, staat op het briefje van Alice een cryptische boodschap: 11 12 14 HELP - Francien Rademaeker.

Alice neemt de boodschap serieus, maar de anderen doen er een beetje lacherig over en ook de eigenaar van het restaurant doet het af als een ongepaste grap. Toch kan Alice het voorval niet loslaten en ze gaat op onderzoek uit.

Schrijver: Marja West
Eerste uitgave: 2021
Ebook: 9789461096289
Uitgever: De Crime Compagnie

Non-FictieDe mysterieuze verdwijning van Willeke Dost

Een Drents dorp, twee gezinnen en een verdwenen meisje...

Het verhaal van Willeke Dost is een van de spraakmakendste verdwijningen van Nederland. Een zaak die na dertig jaar nog altijd niet is opgelost, ondanks meerdere zoektochten en opgravingen rondom de boerderij in Koekange waar het meisje verdween.

Marja West, die eerder meeschreef aan de true crime-bestseller Verloren in de jungle, kreeg inzage in dossiers en sprak met getuigen, experts en mensen uit de kring van het meisje die al dertig jaar zwijgen. Is Willekes pleegfamilie bij de verdwijning betrokken, zoals de Zoekgroep Willeke Dost denkt? Maakte de politie werkelijk fouten? Vertrok het meisje vrijwillig en leeft ze nog? Of is er iets heel anders aan de hand en ligt Willeke al drie decennia begraven in Koekange?

Schrijver: Marja West
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789021037523
Ebook: 9789021038087
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Verloren in de jungle

De mysterieuze verdwijning van twee Nederlandse meisjes in Panama...

Op 1 april 2014 keren de Nederlandse Kris Kremers (21) en Lisanne Froon (22) niet terug van een wandeling in de jungle van Panama. Wekenlange zoekacties, bemoeilijkt door het slechte weer, leveren niets op. Twee maanden later wordt er diep in de jungle een rugzak gevonden met daarin onder meer hun telefoons en camera, waarop vreemde foto’s gevonden worden. Dit leidt tot wilde speculaties over de verdwijning die tot op de dag van vandaag voortduren. Zijn ze verdwaald, ontvoerd of beroofd?

Marja West en Jürgen Snoeren verdiepten zich intensief in nieuw onderzoeksmateriaal om eens en voor altijd de waarheden van de onwaarheden te scheiden. In samenwerking met Betzaïda Pittí Cerrud, oud-officier van justitie in Panama die in 2014 de zaak leidde, zetten zij alle feiten over deze schokkende verdwijning op een rij. Ze kregen toegang tot niet eerder openbaar gemaakte documenten en spraken een groot aantal deskundigen in binnen- en buitenland. Tijdens hun zoektocht naar de waarheid komen ze tot conclusies die een heel nieuw licht op deze zaak werpen.

* Geschreven door Marja West & Jürgen Snoeren.

Schrijver: Marja West
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789000372164
Ebook: 9789000374717
Uitgever: Spectrum