Boekenplank:
Kies
  • Home
  • W
  • Madeleine Wickham

Boeken van Madeleine Wickham

Meer over Madeleine Wickham

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Sophie Kinsella

Geboren: 1969

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Madeleine Wickham


Overzicht

  • De cocktailclub - Cocktails for three
  • De vraagprijs - A desirable residence
  • Dubbel feest! - The wedding girl
  • Het tennisweekend - The tennis party
  • Het zwemfeestje - Swimming pool Sunday
  • Slapeloze nachten - Sleeping arrangements
  • Zoete tranen - The gatecrasher

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe cocktailclub
Roxanne, Candice en Maggie, sinds jaren dikke vriendinnen, werken alle drie bij een glossy tijdschrift in Londen. Elke maand hebben ze een vaste afspraak om bij te kletsen over alles wat er in hun leven gebeurt, met veel cocktails, de laatste roddels en slappe-lachbuien.

Maar achter hun succesvolle pantser verbergen de jonge powervrouwen een groot geheim. Roxanne heeft een geheime minnaar. Maggie denkt dat ze niet geschikt is voor het moederschap. Candice wordt meedogenloos door haar verleden ingehaald.

Een toevallige ontmoeting in de cocktailbar zet de levens van de vriendinnen op scherp. Zullen zij elkaar door dik en dun blijven steunen?
Schrijver: Madeleine Wickham
Oorspronkelijke titel: Cocktails for three
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789044358582
Ebook: 9789044329308
Uitgever: The House of Books
De vraagprijs

Liz en Jonathan hebben niet één maar twee hypotheken, een berg schulden en een mopperende puberdochter. Tot makelaar Marcus in hun leven verschijnt - en al hun problemen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Marcus regelt de perfecte huurders, Ginny en Piers uit Londen, voor hun oude huis.

Liz raakt al snel verkikkerd op haar rijke wondermakelaar en heeft totaal niet in de gaten dat tienerdochter Alice een ongezonde passie voor de nieuwe huurders ontwikkelt.

Harten en dromen slaan op tilt. En spoedig zijn de levens van alle betrokkenen aan een grondige renovatie toe. Zou Marcus daar ook raad op weten?

Schrijver: Madeleine Wickham
Oorspronkelijke titel: A desirable residence
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789044342864
Ebook: 9789044335569
Uitgever: The House of Books
Dubbel feest!
Zij heeft het nooit aan iemand durven vertellen...

Tijdens een heerlijke zomer in Oxford raakt de achttienjarige studente Milly bevriend met Rupert en zijn Amerikaanse vriend Allan. Als Rupert haar voorstelt om met Allan te trouwen zodat die in Engeland kan blijven, aarzelt Milly geen moment. Na de formaliteiten poseert ze in haar goedkope trouwjurk lachend op de trappen van het stadhuis voor foto's.

Tien jaar later is Milly verloofd met de rijke Simon, die prijs stelt op een grootse bruiloft met alles erop en eraan. Milly heeft haar geheime huwelijk nooit aan iemand verteld. Met nog maar vier dagen te gaan haalt het verleden haar onherroepelijk in. Hoe kan ze Simon en haar moeder vertellen dat ze al getrouwd is?
Schrijver: Madeleine Wickham
Oorspronkelijke titel: The wedding girl
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789044322187
Uitgever: The House of Books
Het tennisweekend
Het was Patricks idee om dat weekend een tennisparty te geven. Hij had er immers het perfecte decor voor: The White House met z'n stallen, cocktailbar, luxueuze gastenverblijven... en natuurlijk de tennisbaan voorzien van een echte, Wimbledon-groene scheidsrechtersstoel.

Hij had zijn onbezonnen en mooie vrouw Caroline niet de ware reden voor de party verteld. Maar als zij al een vermoeden had, wist ze dat goed te verbergen achter een gemaakt-vrolijke lach. Ze was blij om Stephen en Annie, hun verarmde, vroegere buren, te kunnen begroeten, minder blij om de pas rijk geworden Charles en zijn aristocratische vrouw Cressida te zien, en vond het vreselijk de sluwe zakenman Don en zijn dochter te moeten ontvangen.

Als iedereen bijeen zit op het zonovergoten terras, lijkt het duidelijk wie geslaagd is in het leven en wie niet. Maar schijn bedriegt en aan het eind van het weekend bestaan er geen zekerheden meer. De eerste bal over het net betekent het begin van twee dagen vol frustraties, jaloezie, onthullingen en ruzies. En als dan ook nog een ongenode gast arriveert, is het iedereen duidelijk dat in dit weekend allerlei spelletjes worden gespeeld behalve tennis...
Schrijver: Madeleine Wickham
Oorspronkelijke titel: The tennis party
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789026973499
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Het zwemfeestje
Op een warme zondag in mei stelt de familie Delaney hun tuin en zwembad ter beschikking aan het hele dorp. Louise is er, samen met haar twee dochtertjes, maar ook haar ex, die haar boze blikken toewerpt. Louise negeert hem volkomen.

Terwijl de kinderen spetteren en gillen ligt zij lekker in de zon te dromen van de nieuwe liefde in haar leven, een aantrekkelijke advocaat. Het lijkt een perfecte dag te worden. Tot het noodlot toeslaat.

Er gebeurt een ongeluk bij het zwembad. De Delaneys zijn diep geschokt wanneer ze ontdekken dat Louise hen gaat aanklagen.
Schrijver: Madeleine Wickham
Oorspronkelijke titel: Swimming pool Sunday
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789044330786
Ebook: 9789044331936
Uitgever: The House of Books


Slapeloze nachten
Wie slaapt met wie?

Chloe, haar man Philip en de kinderen mogen een week logeren in de vakantievilla van Chloe's rijke vriend Gerard in Spanje - perfect. Hugh, zijn echtgenote Amanda en de kinderen accepteren dankbaar eenzelfde aanbod van Hughs oude vriend Gerard - perfect.

Wanneer de afzonderlijke families na een vermoeiende reis op hun bestemming arriveren, wacht hen een schok. Er is dubbel geboekt! Het dreigt een ongemakkelijke week te worden. En spoedig bereiken de spanningen in de hitte van de Spaanse zon het kookpunt.

Tot overmaat van ramp begint het erop te lijken dat Gerard heel goed wist wat hij deed...
Schrijver: Madeleine Wickham
Oorspronkelijke titel: Sleeping arrangements
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789044319422
Uitgever: The House of Books
Zoete tranen
Wat is belangrijker: een zoen of een miljoen?

Fleur Daxeny is bloedmooi en levensgevaarlijk. Ze draagt altijd zwarte kleding en verslijt meer mannen dan schoenen. In de krant zoekt ze naar rouwadvertenties, waarna ze op begrafenissen van wildvreemden verschijnt, op jacht naar rijke, argeloze weduwnaars en hun platina creditcards.

Fleurs laatste verovering is Richard Favour, een saaie maar welgestelde zakenman. Als een zonnestraal dringt ze zijn leven binnen. Maar wanneer Fleur eindelijk de kans krijgt in Richards papieren te snuffelen, blijkt al snel dat zij niet de enige is die op zijn geld uit is. Moet Fleur op haar instinct vertrouwen of zo hard weglopen als haar zwarte Prada-pumps haar kunnen dragen?
Schrijver: Madeleine Wickham
Oorspronkelijke titel: The gatecrasher
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789044358209
Ebook: 9789044326178
Uitgever: The House of Books