Boekenplank:
Kies
  • Home
  • W
  • Charlotte Williams

Boeken van Charlotte Williams

Charlotte Williams studeerde filosofie en volgde een opleiding tot psychotherapeut. Ze werkte als journalist voor diverse kranten en tijdschriften en maakte documentaires voor de BBC.

Meer over Charlotte Williams

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Charlotte Greig

Geboren: 1954 / Overleden: 2014

Geboorteland: Malta


Jessica Mayhew

  1. Het huis op de klif - The house on the cliff
  2. Zwarte vallei - Black Valley

gedetailleerd overzicht

Jessica MayhewHet huis op de klif

Sommige familiegeheimen kunnen beter verborgen blijven...

Psychotherapeut Jessica Mayhew hanteert een paar regels: Word nooit persoonlijk met je patiënt, praat niet met de familie en ga niet op huisbezoek. Maar deze regels lapt ze allemaal aan haar laars wanneer ze de jonge, charismatische acteur Gwydion Morgan als patiënt aanneemt.

Gwydion, zoon van de beroemde Evan Morgan, is knap en getalenteerd, maar mentaal instabiel. Hij woont nog bij zijn ouders en ziet met lede ogen aan hoe zijn vader zijn moeder keer op keer bedriegt. Dit raakt Jessica, die net zelf bedrogen is. Ze raakt steeds meer gefascineerd door dit gezin.

Wanneer ze het afgelegen landhuis van de familie bezoekt, op een klif met een privéaanlegsteiger, komt Jessica erachter dat de au pair die vroeger op Gwydion paste, is verdronken in de baai. Kan het zijn dat Gwydion hiervan getuige is geweest? In haar zoektocht naar de waarheid, komt Jessica steeds meer familiegeheimen op het spoor.

Schrijver: Charlotte Williams
Oorspronkelijke titel: The house on the cliff
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789041421296
Ebook: 9789041423610
Uitgever: Ambo | Anthos
Zwarte vallei

Wanneer de grenzen tussen arts en patiënt overschreden worden, zijn de consequenties niet te overzien...

Jessica Mayhew ontvangt een nieuwe cliënt in haar psychoanalytische praktijk: Elinor Powell, kunstenaar, die in shock verkeert na de moord op haar moeder en de diefstal van een waardevol schilderij uit haar studio. Elinor vertelt haar dat ze in de schaduw van haar roemrijke voorouders opgroeide - bekende schilders - en een moeizame relatie heeft met haar tweelingzus, Isobel.

Wanneer niet lang daarna een volgend slachtoffer overlijdt, wordt Jessica het moordonderzoek in gezogen.

Zwarte vallei is een typisch Britse thriller, bevolkt door innemende personages en gesitueerd in Wales, met prachtige beschrijvingen van het landschap.

Schrijver: Charlotte Williams
Oorspronkelijke titel: Black Valley
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789041421302
Ebook: 9789026331022
Uitgever: Ambo | Anthos