Boekenplank:
Kies
  • Home
  • W
  • Femmetje de Wind

Boeken van Femmetje de Wind

Femmetje de Wind is advocaat, schrijver, journalist, en columnist. Ze studeerde Rechten en Vergelijkende Kunstwetenschap en werkte jaren als hoofdredacteur van verschillende magazines en is tegenwoordig werkzaam in de advocatuur.

Meer over Femmetje de Wind

Genres: Oorlog, Roman

Geboren: 1973

Geboorteland: Nederland

Website: Femmetje de Wind


Overzicht

  • Het beloofde leven
  • Hij noemde me Elly
  • Rivka

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet beloofde leven

Liefde onder voorwaarden...

Sophie valt als een blok voor kunsthandelaar Max, telg uit een orthodox Joodse familie, die de interesse in haar eigen Joodse achtergrond wekt. Ze weet niet veel meer dan dat haar vader - een oorlogswees - het gezin verlaten heeft toen zij klein was. Het verleden speelt ook bij Max een rol. Familietradities dwingen hem te kiezen voor een écht Joods meisje.

Sophie besluit naar Israël te gaan om Joods te worden, ze meldt zich aan bij een orthodoxe meisjes-jeshiwe in Jeruzalem. Haar moeder ziet haar met een zorgelijk hart vertrekken. Max kan zijn geluk niet op. Maar wordt Sophie wel de vrouw op wie zijzelf en het thuisfront hopen?

Schrijver: Femmetje de Wind
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789044368949
Ebook: 9789044352115
Uitgever: The House of Books
Hij noemde me Elly

Naar het verhaal van Esther Vleeschhouwer-Blocq, die dankzij het Philips-Kommando acht concentratiekampen overleefde...

Tegen het steeds grimmiger decor van een bezet Amsterdam wordt de zestienjarige Elly Blocq verliefd op Wim Vleeschhouwer, de voorzitter van de tafeltennisvereniging. Maar op een koude winteravond begin 1943 staan twee NSB'ers voor de deur: Elly moet meekomen. Wim is radeloos en besluit vrijwillig met haar mee te gaan.

De twee komen terecht in Kamp Vught. Omdat Wim Duits spreekt, valt hij in de gratie bij de kampcommandant en weet hij niet alleen zichzelf, maar ook Elly op de lijst te krijgen van het Philips-Kommando. Gaandeweg wordt duidelijk dat Philips een list bedenkt om de Joodse gevangenen te beschermen tegen deportatie.

In de zomer van 1944 blijkt dit niet langer houdbaar. Elly wordt op transport gezet naar Auschwitz. Terwijl ze in mensonterende omstandigheden vecht voor haar leven, wordt van hogerhand in Berlijn bedongen dat het Philips-Kommando niet naar de gaskamer hoeft. Maar na drie maanden in Auschwitz moeten ze toch weer op transport. Hoelang kan Philips de groep nog redden en waar is Wim?

Schrijver: Femmetje de Wind
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789044367256
Ebook: 9789044367263
Uitgever: The House of Books
Rivka

Rivka Cohen lijkt haar leven prima op orde te hebben: ze heeft een succesvolle baan, een gelukkig huwelijk en een jonge dochter. Maar dat is slechts de buitenkant. Van binnen wordt ze gekweld door een onopgelost familietrauma.

Als ze onverwacht haar ex-minnaar, de beroemde advocaat Daniel Rubinstein, tegen het lijf loopt, neemt haar leven een onverwachte wending. Daniel is rijk, getrouwd en een stuk ouder dan Rivka. Er ontstaat een intense relatie waardoor Rivka geheimen uit haar verleden ontdekt. Daniel is namelijk een mysterie op het spoor dat te maken heeft met het oorlogsverleden van Rivka’s Joodse vader...

Schrijver: Femmetje de Wind
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789401603133
Ebook: 9789401603140
Uitgever: Xander