Boekenplank:
Kies

Boeken van Sarah Winman

Sarah Winman is actrice en schrijfster. Ze volgde een acteursopleiding en speelt sindsdien in het theater, in films en in televisieseries. Ze speelde onder andere in The Discovery of Heaven, met Jeroen Krabbe.

Meer over Sarah Winman

Genre: Roman

Geboren: 1964

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • De blikman - Tin man
  • Het laatste jaar van Marvellous Ways - A year of Marvellous Ways
  • Stil leven - Still life
  • Toen God een konijn was - When God was a rabbit

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe blikman

Dit is bijna een liefdesverhaal. Maar zo eenvoudig is het niet. Ellis en Michael sluiten vriendschap op hun twaalfde en lange tijd bestaat het leven van de jongens uit samen fietsen door de straten van Oxford, zichzelf leren zwemmen in de rivier, gedichten ontdekken en de vuisten van hun vaders ontwijken. En op een dag groeit deze vriendschap uit tot iets meer.

Tien jaar later is Ellis getrouwd met Annie en is Michael uit het zicht verdwenen. Wat is er in de tussentijd gebeurd?

Schrijver: Sarah Winman
Oorspronkelijke titel: Tin man
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789492086785
Ebook: 9789492086792
Uitgever: Orlando
Het laatste jaar van Marvellous Ways

Cornwall, 1947. Marvellous Ways is een vrouw van 89 die bijna haar hele leven alleen heeft gewoond aan een afgelegen zijrivier. De laatste tijd brengt ze haar dagen door met een verrekijker, gezeten aan de rand van het water. Ze wacht op iets - ze weet niet waarop, maar zodra ze het ziet, zal ze het weten.

Freddy Drake is een jonge soldaat die ernstig getraumatiseerd is door de oorlog. Hij heeft beloofd dat hij de laatste wens van een stervende vriend in vervulling zal doen gaan en persoonlijk een brief zal afleveren bij de vader van de jongen in Cornwall.

Maar Freddy’s tocht verloopt niet volgens plan, en uiteindelijk spoelt hij letterlijk aan bij Marvellous, lichamelijk en geestelijk een gebroken man. Als zij hem te hulp schiet, ontstaat er een onverwachte vriendschap tussen de twee. Kan Freddy Marvellous geven wat ze nodig heeft om afscheid te nemen van de wereld, en kan zij hem geven wat hij nodig heeft om door te gaan?

Schrijver: Sarah Winman
Oorspronkelijke titel: A year of Marvellous Ways
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789492086402
Ebook: 9789492086419
Uitgever: Orlando
Stil leven

In 1944, terwijl de geallieerde troepen optrekken en om hen heen de bommen neerkomen, ontmoeten twee onbekenden elkaar in de verwoeste wijnkelder van een Toscaanse villa. Ulysses is een jonge Britse soldaat, en Evelyn een kunsthistorica - en mogelijk spionne - van in de zestig. Ze is naar Italië gekomen om schilderijen uit de puinhopen te redden en haar herinneringen aan de keer dat ze E.M. Forster ontmoette en haar hart werd gestolen door een Italiaans dienstmeisje, opnieuw te beleven in een kamer met uitzicht in Florence.

Onverwacht herkennen deze twee mensen in elkaar een verwante ziel, en de dingen die Evelyn vertelt over waarheid en schoonheid planten een zaadje in Ulysses’ geest dat het verdere verloop van zijn leven en dat van de mensen die hem liefhebben in de volgende vier decennia zal bepalen.

Schrijver: Sarah Winman
Oorspronkelijke titel: Still life
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789083171494
Ebook: 9789083206707
Uitgever: Orlando
Toen God een konijn was

1968. Het jaar dat heel Parijs de straat opgaat. Het jaar dat Martin Luther King zijn leven verliest om een droom. Het jaar dat Eleanor Maud Portman wordt geboren.

Het wereldbeeld van de jonge Elly wordt gevormd door de mensen om haar heen: haar liefhebbende maar hinderlijk afwezige ouders; een beste vriendin die naar patat ruikt; een lesbische tante die filmster is; een oude joodse buurman die het niet zo nauw neemt met de waarheid; een bejaarde dandy die al dansend haar leven in komt, en, natuurlijk, een konijn dat God heet. In een kindertijd die zowel gewoon is als buitengewoon, is Elly’s enige constante haar broer Joe.

Twintig jaar later zijn Elly en Joe volwassen en nog net zo close als ze altijd waren. Totdat, op een zonnige ochtend, een wereldschokkende gebeurtenis hun band voor altijd dreigt te verbreken.

Schrijver: Sarah Winman
Oorspronkelijke titel: When God was a rabbit
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789493081802
Ebook: 9789493081819
Uitgever: Orlando