Boekenplank:
Kies

Boeken van Walter Winward


Overzicht

  • De rekruten - The conscripts
  • Het Cougar komplot - Cougar
  • Operatie Hammer - Hammerstrike
  • Spel met de vijf azen - Fives wild

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe rekruten
Ze kwamen uit alle lagen van de bevolking om de groene baret te behalen, die eervolle hoofdbedekking van de commandotroepen van de Britse Koninklijke Marine. Thatcher bijvoorbeeld, de uitgeslapen jongen, en Shaw, de sadist; Porter, die zo nodig moest bewijzen dat hij echt een man was, en Webster, die alleen geïnteresseerd was in seks; Riordan, de jongen met de scherpe tong; Rourke, die zo'n zachtaardig karakter had, en Klein, de kleine Jood. Dienstplichtigen. Soldaten voor twee jaar. De opleiding voor marinier is bepaald geen vakantiekamp, zoals sergeant Hayter, hun sectie-sergeant, hun zo treffend duidelijk maakt. Deze opleiding is er op gericht hen van ongeoefende rekruten te veranderen in efficiënte doders; mannen die overdag keihard vechten, maar zich 's avonds ontspannen met een fles of een vrouw.
Schrijver: Walter Winward
Oorspronkelijke titel: The conscripts
Eerste uitgave: 1968
Uitgever: Boekerij
Het Cougar komplot
Niemand kan Alex Dunbar meer tot iets verplichten. Zelfs zijn oude chefs bij MI6 niet. Hij is eindelijk vrij. Maar dan neemt een duistere tussenpersoon contact met hem op met de mededeling dat zijn broer een heel andere dood is gestorven dan het politierapport deed geloven... Een paar dagen later is Alex Dunbar opnieuw in actie, precies zoals zijn superieuren voorspeld hadden. Van de steun, die ze hem hadden voorgespiegeld, komt echter weinig terecht. Elk spoor dat hij volgt, loopt dood. Toch zet Dunbar door. Ook dat hadden zijn superieuren voorspeld. Dan krijgt Dunbar bij toeval een stukje film onder ogen van in kampen opgesloten joden, bewaakt door een Russische soldaat in een naoorlogs uniform. Het lijkt een aanknopingspunt, of is ook dit een vals spoor? Pas als twee Amerikaanse agenten plotseling van de aardbodem verdwenen lijken te zijn met een ander stukje film begint Dunbar een gruwelijk vermoeden te krijgen. Dan weet hij dat hij winnen moet... tot iedere prijs.
Schrijver: Walter Winward
Oorspronkelijke titel: Cougar
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 90-6790-202-0
Uitgever: Kadmos
Operatie Hammer
Het is najaar 1942. De Duitsers zijn pessimistisch. Het oorlogssucces blijft uit. Maar dan bedenkt Goering een plan dat de Engelsen volkomen in verwarring moet brengen, en dat aan Duitsland de militaire heerschappij zal teruggeven: Operatie Hammer, een plan voor de massale ontsnapping van de duizenden Duitse krijgsgevangenen in Engeland. Een jonge Duitse generaal zal de operatie leiden. Maar zijn vliegtuig wordt boven de Noordzee neergeschoten en hij belandt zelf in een krijgsgevangenkamp in Noord-Engeland: kamp Skiddaw. Er is veel geschreven over Engelse krijgsgevangenen in Duitsland. Operatie Hammer is het eerste verhaal over de Duitsers die in de Tweede Wereldoorlog in Engeland gevangen zaten. Walter Winward weet zijn lezers, vanaf zijn beschrijving van de ontsnappingspogingen tot aan het bittere en ironische einde, in spanning te houden.
Schrijver: Walter Winward
Oorspronkelijke titel: Hammerstrike
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 90-218-2550-3
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Spel met de vijf azen
Carlson, organisator van vele sensationele (èn onopgeloste) misdaden, wordt na een perfect uitgevoerde bankoverval benaderd door Saxony, een beeldschone jonge vrouw en afgevaardigde van een opstandige beweging in een Oost-Europees land. Rusland oefent druk uit op de regering om tot 'aansluiting' met dit land te komen. Het hoofd van de veiligheidsdienst en de chef-staf van het leger willen deze aansluiting echter tot elke prijs voorkomen. Zij worden hierin geholpen door de CIA die hen met vier geldzendingen van elk drie miljoen dollar financieel steunt. De groep van Saxony is gekant tegen elke buitenlandse inmenging en heeft het plan opgevat om de laatste geldzending te onderscheppen. Carlson lijkt hen de aangewezen persoon om dit uiterst riskante karwei te klaren. Naast Saxony neemt Carlson nog drie anderen op in zijn team dat de overval tot in de kleinste details moet voorbereiden en uitvoeren: Falk, feilloos schutter en beroepsmoordenaar, Marroux, een Franse elektronica- en explosievenexpert en Angelo, een ervaren berggids. Dan komt de dag van de overval en daarmee tal van onverwachte gebeurtenissen...
Schrijver: Walter Winward
Oorspronkelijke titel: Fives wild
Eerste uitgave: 1975
ISBN/EAN: 90-225-0498-0
Uitgever: Boekerij