Boekenplank:
Kies

Boeken van Inger Ash Wolfe

Meer over Inger Ash Wolfe

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Michael Redhill

Geboren: 1966

Geboorteland: Verenigde Staten


Hazel Micallef

  1. De roeping - The calling
  2. De dwaling - The taken

gedetailleerd overzicht

Hazel MicallefDe roeping
Inspecteur Hazel Micallef woont al haar hele leven in het kleine stadje Port Dundas en gaat bijna met pensioen. Maar door haar slechte rug, haar afhankelijkheid van pijnstillers en de plotselinge scheiding na veertig jaar huwelijk, kan de 61-jarige Hazel zichzelf amper staande houden.

Als het ene terminaal zieke slachtoffer na het andere wordt gevonden - hun lichamen zonder bloed, hun mond gefixeerd in vreemde vormen - zit Hazel ineens op de hielen van een werkelijk meedogenloze seriemoordenaar, terwijl alles om haar heen langzaam uit elkaar valt. Hazel voelt dat de doden haar proberen te roepen. Maar welk geheim delen zij? En zal ze daarachter komen voordat het te laat is?
Schrijver: Inger Ash Wolfe
Oorspronkelijke titel: The calling
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789022552094
Uitgever: Boekerij
De dwaling
Inspecteur Hazel Micallef is herstellende van een rugoperatie als er een melding binnenkomt dat er een dode vrouw uit het meer is gevist. Het blijkt vals alarm te zijn. Niet een lijk, maar een etalagepop is door vissers opgetakeld. Op de een of andere manier vermoedt Hazel dat het niet om een onschuldige grap gaat en ze laat hem grondig nakijken. De pop blijkt een code te dragen die naar een website leidt. Die is live verbonden met een lege kelder. Stukje voor stukje wordt zichtbaar welke gruwelijke taferelen zich daar afspelen.

Ondertussen is Hazels privéleven allesbehalve rooskleurig. Weer aan het werk gaan lijkt in eerste instantie een goede uitweg, maar Hazels nieuwe baas is niet zo overtuigd van haar capaciteiten en vindt dat ze maar met pensioen moet gaan. Het is een geluk dat Hazel zo'n goede detective is, anders was geen enkel terrein van haar bestaan veilig.
Schrijver: Inger Ash Wolfe
Oorspronkelijke titel: The taken
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789022553039
Uitgever: Boekerij