Boekenplank:
Kies

Boeken van Ted Wood

Meer over Ted Wood

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Jack Barnao

Geboren: 1931

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

Toen het lijk kwam bovendrijven
Reid Bennetts carrière bij de politie van Toronto was voorgoed verknald toen hij met blote handen twee mannen doodde en hij in de landelijke pers werd afgeschilderd als een gewelddadige bruut.

Toen de gemeenteraad van Murphy's Harbour, een vredig, afgelegen dorpje aan een schilderachtig meer, hem dan ook vroeg daar de orde te komen handhaven, leek dat aanbod bijna te mooi om waar te zijn. Eindelijk kreeg Reid Bennett de kans de puinhopen van zijn verleden de rug toe te keren en zich een nieuw, rustig en min of meer normaal bestaan op de bouwen.

Maar dan wordt er in het meer een lijk aangetroffen en roept een Newyorkse vrouw wanhopig en buiten zinnen van angst zijn hulp in... en dan ontdekt Bennett dat zijn werkterrein wel eens minder idyllisch zou kunnen zijn dan hij aanvankelijk gedacht had.

Binnen een dag wordt een tweede lijk gevonden en een kist met verdovende middelen ontdekt en komt Bennett tot de slotsom dat het ogenschijnlijk zo rustieke dorpje in werkelijkheid een broeinest is van georganiseerde misdaad. En weer bindt Bennett op eigen houtje de strijd aan met gewetenloze moordenaars... en weer is hij genoodzaakt om zijn eigen leven en dat van anderen te redden...
Schrijver: Ted Wood
Oorspronkelijke titel: Dead in the water
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 9789064933028
Uitgever: De Sfinx