Boekenplank:
Kies

Boeken van Clive Woodall

Meer over Clive Woodall

Genre: Fantasy / SF

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

De vloek van de Eksters
Kwade krachten zijn aan het werk in Vleugelrijk. Kirrick is nog het enige overgebleven roodborstje. Zijn familie is vermoord en de vernietiging van zijn soort is bijna voltooid. Vele andere vogelfamilies - mussen, merels, nachtegalen - zijn al verdwenen en leven alleen nog voort in de herinnering. Onder aanvoering van de boze genius Sluwaert domineren de eksters en andere leden van de corvidae familie, zoals kraaien en kauwen, het hele land.

Op Kirrick wordt systematisch en onophoudelijk jacht gemaakt door de bende van Traska, één van de meest fanatieke volgelingen van Sluwaert. Maar wat kan zo'n klein vogeltje, hoe dapper ook, beginnen tegen zoveel kwaad?

Met de moed der wanhoop weet hij te ontsnappen en met de hulp van de fuut Anisse vindt hij de weg naar de wijze uil Tomar. Samen smeden ze een plan om de strijd tegen de eksters aan te gaan. En het lot lijkt te keren want het lukt Kirrick om de machtige haviken als bondgenoten te krijgen, en als hij tijdens een van zijn reizen het roodborstvrouwtje Portia ontmoet, kan hij zijn geluk niet op.

Maar terwijl Kirrick probeert om ook de zeevogels aan zijn kant te krijgen voor de grote veldslag tegen de eksters, blijkt Traska hem weer op het spoor te zijn, dit keer gedreven door een diepe persoonlijke haat...
Schrijver: Clive Woodall
Oorspronkelijke titel: One for sorrow, two for joy
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789026984358
Uitgever: Van Holkema & Warendorf