Boekenplank:
Kies

Boeken van Jennifer Wright

Jennifer Wright gaat in de Verenigde Staten door het leven als Jennifer L. Wright, waarschijnlijk om verwarring te voorkomen met een andere schrijver met dezelfde naam, maar in Nederland is de L. weggelaten. Wright studeerde journalistiek aan Indiana University, maar besloot na een paar maanden nieuwsverslaggeving dat het schrijven van fictie beter is voor de ziel. Ze is getrouwd met een luchtmachtpiloot en verhuist iedere paar jaar naar een andere plek op de wereld.

Meer over Jennifer Wright

Genres: Christelijk, Roman

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Jennifer Wright


Overzicht

  • Olive & Jo - Come down somewhere
  • Sterrenregen - If it rains

gedetailleerd overzicht

OverzichtOlive & Jo

Olive en Jo is een coming-of-ageroman over de vriendschap tussen twee meisjes die opgroeien tijdens de nucleaire proeven van het Amerikaanse leger in New Mexico in 1945.

Omdat het leger de ranch van haar familie in beslag neemt, gaat Olive bij haar oma wonen. Daar ontmoet ze Jo, van wie ze in eerste instantie niets moet hebben, omdat ze de dochter is van een sergeant. Jo blijft aandringen en algauw geeft Olive toe. Niets lijkt de meisjes te kunnen scheiden, tot op een dag de lucht explodeert.

Schrijver: Jennifer Wright
Oorspronkelijke titel: Come down somewhere
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789029735452
Uitgever: Kok
Sterrenregen

Kathryn Baile blijft alleen bij haar vader en stiefmoeder achter als haar zus Melissa trouwt en verhuist. Het is 1935, de Dust Bowl is op zijn hoogtepunt en het leven in Oklahoma is zwaar. Kathryn mist haar zus verschrikkelijk, zeker als haar vader besluit dat het gezin huis en haard moet verlaten in de zoektocht naar een beter bestaan.

Ondertussen is het kersverse huwelijk van Melissa niet wat ze ervan verwachtte. Hoe welvarend haar echtgenoot ook is, zijn handjes zitten los en Melissa doet er alles aan om in de hogere kringen haar blauwe plekken te verbergen, terwijl door de droogte haar buren omkomen van de honger.

De twee zussen vechten tegen de hardheid van het bestaan en blijven dankzij hun geloof hopen dat ze elkaar zullen terugvinden.

Schrijver: Jennifer Wright
Oorspronkelijke titel: If it rains
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789029733700
Ebook: 9789029733717
Uitgever: Kok