Boekenplank:
Kies

Boeken van Takis Würger

Takis Würger studeerde geschiedenis en sociale en politieke wetenschap aan St. John’s College, Cambridge (VK). Hij is onderzoeksjournalist, schrijver, oorlogsverslaggever en redacteur bij het nieuwstijdschrift Der Spiegel.

Meer over Takis Würger

Genre: Roman

Geboren: 1985

Geboorteland: Duitsland

Website: Takis Würger


Overzicht

Stella

Hoe schuldig ben je als je er alles aan doet om het leven van je naasten te beschermen, zelfs als dat de dood van vele anderen betekent?

De jonge Zwitser Friedrich vertrekt in 1942 naar Berlijn. Daar, op de kunstacademie, wordt hij verliefd op de mooie, mysterieuze Kristin. Maar al gauw blijkt dat ze niet is wie ze zegt dat ze is…

Haar echte naam is Stella Goldschlag. Als haar Joodse identiteit ontdekt wordt, stellen de nazi’s haar voor de keuze: of ze verraadt andere Joden, of ze verliest haar familie. Hoe ver gaat Stella om haar dierbare leven in stand te houden? En kiest Friedrich voor zijn geliefde of zijn geweten?

Stella is een indrukwekkend liefdesverhaal over trouw en verraad in de Tweede Wereldoorlog, gebaseerd op het leven de echte Stella Goldschlag die ook wel 'Het blonde gif’ werd genoemd.

Schrijver: Takis Würger
Oorspronkelijke titel: Stella
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789056726232
Ebook: 9789044977639
Uitgever: Signatuur