Boekenplank:
Kies

Boeken van Agathe Wurth

Agathe Wurth woonde en werkte vele jaren in het buitenland. Tijdens haar werkzaamheden in een pathologisch-anatomisch laboratorium raakte zij geïnteresseerd in onnatuurlijke doodsoorzaken; haar verkregen kennis gebruikte zij later in haar boeken.

Meer over Agathe Wurth

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1939 / Overleden: 2022

Geboorteland: Nederland


Overzicht

  • De Minerva moord

Leo Vermeulen

  1. Ongeluk
  2. De Maasmoorden
  3. De verschijning

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe Minerva moord

De echtgenoot van Emma Verschoor wordt op een avond tijdens het uitlaten van hun teckel Paddy doodgereden op een slecht verlicht weggetje in het Brabantse Sint Anthonis. De inzittenden van de auto, Robert van Hout en zijn vrouw Céleste, besluiten in paniek, nadat ze geconcludeerd hebben dat Alfred Verschoor inderdaad dood is, door te rijden. Daarbij maken ze nog een tweede grote fout: Céleste is zo ontdaan dat ze uit medelijden besluit de hond Paddy mee te nemen.

Die twee foute beslissingen zetten allerlei ontwikkelingen in gang die steeds extremer worden. Kunnen Robert en Céleste wegkomen met hun leugens? Hoe gemakkelijk wordt liegen tegen alles en iedereen? En hoe sterk blijken oude vriendschappen?

Emma's wereld stond al op zijn kop na het overlijden van Alfred en net op het moment dat haar leven weer enigszins in een wat rustiger vaarwater komt ziet zij een hond die lijkt op Paddy. Of is het misschien ook echt Paddy?

Schrijver: Agathe Wurth
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789086602902
Uitgever: Ellessy

Leo VermeulenOngeluk
Een aan haar rolstoel gekluisterde vrouw vertelt over de verdwijning van haar buurvrouw. Het blijkt dat ze verdronken is in de gracht voor hun flat in het Rotterdamse Kralingen. Politie-onderzoek wijst uit dat het een noodlottig ongeval betreft.

De inspecteur die de leiding van dat onderzoek heeft, raakt bevriend met de gehandicapte vrouw. Hij komt erachter dat haar invaliditeit het gevolg is van een verkeersongeval in haar jeugd. Hij duikt in haar verleden en probeert degene die het ongeluk veroorzaakte alsnog te pakken te krijgen.

Dan wordt er een dode man in de bosjes bij de flat gevonden. Is het dit keer moord of toch een ongeval?

De hoofdpersoon van Ongeluk is een hartstochtelijke kookster, wier recepten achter in het boek staan, waardoor het boek een culinair tintje krijgt.
Schrijver: Agathe Wurth
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789076968575
Uitgever: Ellessy
De Maasmoorden
Een jonge vrouw wordt dood gevonden in het Kralingse Bos, een meisje verdwijnt spoorloos als ze voor een sollicitatiegesprek naar Rotterdam komt. Als zij op dezelfde wijze vermoord blijkt te zijn, vreest inspecteur Leo Vermeulen met een seriemoordenaar te maken te krijgen.

Hij heeft dan ook niet veel tijd voor de amoureuze escapade van de vrouw van een goede vriend. Zij is hals over kop verliefd geworden op een taxichauffeur en heeft haar man verlaten, zonder adres achter te laten.

Dan blijkt dat de moordenaar in taxikringen moet worden gezocht. Als nog een derde jonge vrouw wordt gevonden, krijgt Vermeulen belangstelling voor de nieuwe vriend van de weggelopen vrouw.
Schrijver: Agathe Wurth
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789086600229
Uitgever: Ellessy
De verschijning
Een vrouw staat in de lift van de Bijenkorf in Rotterdam plotseling oog in oog met haar dertig jaar geleden overleden echtgenoot.

Niemand gelooft haar verhaal. Ze neemt contact op met een jeugdvriendin, vrouw van inspecteur Leo Vermeulen. Korte tijd later rijdt ze met haar auto de Nieuwe Maas in. Uit een getuigenverklaring blijkt dat ze met opzet door een zware zwarte auto met grote snelheid van de kade is afgeduwd. Moord dus.

Door middel van dagboekfragmenten komt Vermeulen erachter wat er dertig jaar geleden gebeurd is: een vrachtwagencabine waarvan de oplegger met vracht kort daarvoor gestolen is, stort in een ravijn in Schotland, vliegt in brand en de chauffeur komt om. Wie is er begraven in het familiegraf in Gorssel?

Er volgt nog een moord en een ontvoering. Inspecteur Vermeulen raakt via zijn vrouw persoonlijk betrokken bij een geraffineerd misdaadcomplot en internationale drugshandel.
Schrijver: Agathe Wurth
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789086601448
Uitgever: Ellessy