Boekenplank:
Kies

Boeken van Qiu Xiaolong

Meer over Qiu Xiaolong

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1953

Geboorteland: China

Website: Qiu Xiaolong


Inspecteur Chen

  1. Dood van een rode heldin - Death of a red heroine
  2. Een delicate dans - A loyal character dancer
  3. Als rood zwart is - When red is black
  4. Het karakter van de draak - A case of two cities

gedetailleerd overzicht

Inspecteur ChenDood van een rode heldin
Inspecteur Chen van de politie in Shanghai onderzoekt de moord op Guan Hongying. Als modelarbeidster is zij een politiek voorbeeld. In haar woning vindt Chen echter burgerlijk-decadente opmaakspulletjes en erotische foto's.

Het is een pikante zaak, die tot in de hoogste politieke kringen voert. Chen loopt bij het onderzoek zelf levensgevaarlijke risico's.
Schrijver: Qiu Xiaolong
Oorspronkelijke titel: Death of a red heroine
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789056721497
Uitgever: Signatuur
Een delicate dans
In het bondspark van het dichtbevolkte Shanghai is een moord gepleegd door een geheime criminele organisatie, een triade. Tegelijkertijd verdwijnt er een belangrijke getuige in een zaak van de Amerikaanse overheid tegen een bende Chinese mensensmokkelaars.

Hoofdinspecteur Chen probeert, samen met de aantrekkelijke Amerikaanse inspecteur Catherine Rohn, deze zaken tot een goed einde te brengen.

Terwijl Chen worstelt met zijn rol als vertegenwoordiger van de Chinese overheid en een groeiende, maar politiek onmogelijke, sympathie voor Catherine, worden beiden geconfronteerd met aanslagen op hun leven, corruptie, criminele organisaties en sociale misstanden.
Schrijver: Qiu Xiaolong
Oorspronkelijke titel: A loyal character dancer
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789056721848
Uitgever: Signatuur
Als rood zwart is
Hoofdinspecteur Chen heeft vakantie genomen. Hij wil werken aan een ambitieus project, de vertaling van een zakenplan voor de bouw van een enorm winkelcentrum in Shanghai. Hij is nog niet begonnen of het wordt bekend dat er een moord is gepleegd op de dissidente Yin Lige.

Als Rode Gardiste had Yin vijanden genoeg. Maar is de moord politiek van aard of was de dader op zoek naar geld? Was de moordenaar een vreemde indringer of een van de buren?

Rechercheur Yu, teleurgesteld omdat hij te horen heeft gekregen dat de langverwachte verhuizing naar een eigen appartement voor zijn gezin niet doorgaat, neemt de zaak van Chen over. Maar beseft Chen eigenlijk wel waar hij mee bezig is?
Schrijver: Qiu Xiaolong
Oorspronkelijke titel: When red is black
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789056722548
Uitgever: Signatuur
Het karakter van de draak
Het gaat hoofdinspecteur van politie Chen ogenschijnlijk voor de wind. Maar zijn rust is van korte duur. Wanneer de partijtop een nieuwe, grootscheepse anticorruptiecampagne aankondigt, wordt Chen aan het hoofd gesteld van een belangrijk, maar gevaarlijk onderzoek: hij moet een einde maken aan de nog steeds voortdurende misdaadpraktijken van de organisatie van een maffiabaas die zelf lang geleden met zijn familie uit Shanghai is gevlucht.

Chen volgt Xing Xings spoor naar Los Angeles en St. Louis in de Verenigde Staten om het, in samenwerking met zijn oude vriendin en collega inspecteur Catherine Rohn, op te nemen tegen deze machtige en sluwe tegenstander, een man met het karakter van een draak. Maar Chen is niet bang: waar hij zich ook bevindt, hij weet zich altijd gesterkt door de kracht en schoonheid van poëzie.
Schrijver: Qiu Xiaolong
Oorspronkelijke titel: A case of two cities
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789022995020
Uitgever: Bruna