Boekenplank:
Kies

Boeken van Nicola Yoon

Meer over Nicola Yoon

Genres: Roman, Young Adult

Geboren: 1972

Geboorteland: Jamaica

Website: Nicola Yoon


Overzicht

  • Alles wat je lief is - Everything, everything
  • Dansen voor beginners - Instructions for dancing
  • De zon is ook een ster - The sun is also a star

Blackout

  1. Blackout - Blackout
  2. Whiteout - Whiteout

gedetailleerd overzicht

OverzichtAlles wat je lief is

Je kunt misschien niet alles voorspellen, maar sommige dingen wel. Dat ik verliefd ga worden op Olly, bijvoorbeeld. En dat het op een ramp zal uitdraaien.

Madeline is allergisch voor de wereld. Zo allergisch dat ze al zeventien jaar niet buiten is geweest. De enige mensen die ze te zien krijgt, zijn haar moeder en verpleegster Carla.

Madeline verdrijft de tijd met lezen en het schrijven van ‘spoilende’ boekbesprekingen. Tot er een nieuwe jongen naast haar komt wonen, met ogen in de kleur van de Atlantische oceaan: Olly. Hun vriendschap begint online, maar al gauw is dat niet meer genoeg...

Everything, Everything - 2017
Regisseur: Stella Meghie
Cast: Amandla Stenberg, Nick Robinson, Anika Noni Rose, e.a.
Schrijver: Nicola Yoon
Oorspronkelijke titel: Everything, everything
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789045119090
Ebook: 9789045119229
Uitgever: Querido
Dansen voor beginners

Evie gelooft niet meer in de liefde sinds haar vader haar moeder heeft verlaten. Terwijl ze worstelt met haar verdriet om de scheiding, gebeurt er iets vreemds: iedere keer als Evie geliefden elkaar ziet kussen, ziet ze het volledige verloop van hun relatie - vanaf de eerste ontmoeting tot het moment dat ze uit elkaar gaan.

Voor Evie bevestigt dit wat zij over de liefde denkt te weten - dat die nooit voor eeuwig is.

Schrijver: Nicola Yoon
Oorspronkelijke titel: Instructions for dancing
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789045126395
Ebook: 9789045126401
Uitgever: Querido
De zon is ook een ster

Natasha gelooft in de wetenschap en feiten. Niet in het lot. Of in dromen die nooit uit zullen komen. Ze is zeker niet zo'n meisje dat haar grote liefde ontmoet in een platenzaak in New York. Niet op dezelfde dag dat ze met haar familie uitgezet zal worden naar Jamaica.

Daniel heeft altijd zijn best gedaan om aan de hoge verwachtingen van zijn ouders te voldoen. Hij zal chirurg worden en geen dichter, zoals hij eigenlijk wil. Maar als hij Natasha ontmoet, ziet hij ineens een andere toekomst voor zich, mét haar. En hij heeft nog twaalf uur de tijd om Natasha daarvan te overtuigen.

Is het toeval of het lot dat Daniel en Natasha samenbrengt op deze allesbepalende dag? Heeft het zin om in dromen te geloven als je weet dat die nooit uit kunnen komen?

The Sun Is Also a Star - 2019
Regisseur: Ry Russo-Young
Cast: Yara Shahidi, Charles Melton, Faith Logan, e.a.
Schrijver: Nicola Yoon
Oorspronkelijke titel: The sun is also a star
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789045120607
Ebook: 9789045120812
Uitgever: Querido

BlackoutBlackout

Eén hittegolf. Twaalf tieners. Zes kansen op liefde...

Tijdens een zomerse hittegolf hult een stroomstoring New York in duisternis. Terwijl de chaos in de stad losbarst, vonkt een ander soort elektriciteit...

  • Een eerste ontmoeting...
  • Oude vrienden...
  • Verbitterde exen...
  • En misschien het begin van iets nieuws...

Als de lichten doven en de stad zwijgt, onthullen mensen hun geheimen. Liefde bloeit op, vriendschappen groeien en nieuwe mogelijkheden ontstaan.

In deze verhalenbundel vieren zes gerenommeerde auteurs de schoonheid van zwarte liefde en geluk, en de onvergetelijke magie van een zinderende zwoele sterrennacht in de stad. Geschreven door: Dhonielle Clayton, Tiffany Jackson, Nic Stone, Angie Thomas, Ashley Woodfolk en Nicola Yoon.

Schrijver: Nicola Yoon
Oorspronkelijke titel: Blackout
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789000376827
Ebook: 9789000376834
Uitgever: Van Goor
Whiteout

Liefde houdt je warm...

Vlak voor kerstmis is Atlanta bedekt onder een dikke laag sneeuw. Maar de warmte van ontluikende liefde zou het ijs weleens kunnen laten smelten in deze onderling verbonden verhalen, vol vreugde en sprankelende romantiek.

Terwijl de stad bevriest, helpen twaalf tieners een vriendin de meest epische verontschuldiging van haar leven aan te bieden. Krijgen ze dat wel voor elkaar tijdens zo’n sneeuwstorm? Niemand is voorbereid op deze whiteout. Maar misschien kun je je ook niet voorbereiden op die magische momenten die alles veranderen...

Topauteurs Nicola Yoon, Angie Thomas, Nic Stone, Dhonielle Clayton, Tiffany D. Jackson en Ashley Woodfolk sloegen na Blackout opnieuw de handen ineen en schreven samen een roman over zwarte tienerliefde, waarin alle relaties zo uniek en sprankelend zijn als sneeuwvlokken.

Schrijver: Nicola Yoon
Oorspronkelijke titel: Whiteout
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789000381111
Ebook: 9789000381128
Uitgever: Van Goor