Boekenplank:
Kies

Boeken van Margaret Yorke

Meer over Margaret Yorke

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1924 / Overleden: 2012

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • De schuldvraag - The price of guilt
  • Duistere dreiging - The scent of fear

Dubbel uitgegeven titels

  • Dreiging uit het donker - zie Duistere dreiging
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe schuldvraag
Journalist Andrew Sherwood is altijd op zoek naar spannende verhalen. Wellicht om die reden valt hem ’s ochtends de overduidelijk angstige vrouw op die haar arm in een mitella draagt.

Als hij haar die dag weerziet, is dat in de trein waar ze door straatjeugd wordt lastiggevallen. Zonder enige aarzeling schiet hij haar te hulp, en dan doet zij haar verhaal: een dag eerder werd zij, Louise Widdows, aangereden door een auto en, wat nog zwaarder weegt, Louise is doodsbang voor haar man, de tirannieke Colin die haar geestelijk en lichamelijk mishandelt. Tot haar grote opluchting is hij al een poosje het huis uit.

Er is ook een lichtpuntje: Louise heeft een huisje geërfd, een cottage, ver van haar woonplaats. Nu heeft ze besloten zich daar te vestigen en daar niemand van op de hoogte te stellen, om zo voor altijd aan Colin te ontsnappen. Met in het verschiet een gelukkig bestaan, sluit ze vriendschap met de journalist Sherwood en, vooral, met zijn zoontje Nicky.

De angst dat haar man onverwacht zal opduiken blijft echter knagen – en terecht, want hij blijkt oneindig veel gevaarlijker dan ze aanvankelijk dacht.
Schrijver: Margaret Yorke
Oorspronkelijke titel: The price of guilt
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789022531624
Uitgever: Uitgeverij M
Duistere dreiging
Er gebeuren vreemde dingen in het huis van mevrouw Anderson; er verdwijnen bijvoorbeeld blikjes uit de voorraadkast en er ligt afval in de vuilnisbak waarvan ze zich niet kan herinneren dat ze het er in heeft gegooid. Deze en andere onregelmatigheden in het leven van alledag maken de oude mevrouw zenuwachtig. En daarmee komen ook de vragen. Zou het nu werkelijk gaan gebeuren, de verwachte dementie?

Het duurt even, een hele poos zelfs, maar dan ontdekt ze dat een indringer zich in een deel van haar huis heeft verstopt. Een jongen die gezocht wordt wegens moord en brandstichting.

Vanaf dat ogenblik blijken de geestelijke vermogens van mevrouw Anderson allerminst te zijn aangetast. Integendeel...
Schrijver: Margaret Yorke
Oorspronkelijke titel: The scent of fear
Eerste uitgave: 1980
ISBN/EAN: 9789022531631
Uitgever: Uitgeverij M

Dubbel uitgegeven titelsDreiging uit het donker

Zie voor de beschrijving van dit boek: Duistere dreiging.

Schrijver: Margaret Yorke
Oorspronkelijke titel: zie Duistere dreiging
Eerste uitgave: 1980
ISBN/EAN: 9789021828480
Uitgever: Luitingh-Sijthoff