Boekenplank:
Kies
  • Home
  • Z
  • Machteld van Zalingen

Boeken van Machteld van Zalingen

Machteld van Zalingen is freelance redacteur en tekstschrijver en woont in een dorp op de Veluwe. Ze volgde de hbo-opleiding Boekhandel & Uitgeverij en deed daarna een studie sociaal-culturele wetenschappen aan de VU.

Meer over Machteld van Zalingen

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1973

Geboorteland: Nederland


Overzicht

  • Bloedlijn
  • Wraakzusters

gedetailleerd overzicht

OverzichtBloedlijn

De zoektocht naar een vermist meisje leidt tot een wilde achtervolging in de bergen...

Wanneer de achttienjarige Emma na een scoutingkamp niet terugkeert in het groepshuis waar ze woont, roept haar vriendje de hulp van de politie in. Rechercheur Manon Dijkgraaf start een onderzoek. Maar nog voor ze goed en wel begonnen is, wordt ze vanwege politieke belangen op een drugszaak gezet.

Hoewel haar collega’s denken dat Emma vrijwillig is verdwenen, kan Manon de vermissing niet loslaten. Ondanks de opdracht van hogerop zoekt ze verder, maar dan stuit ze op een onverwachte tegenstander...

Schrijver: Machteld van Zalingen
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789461096852
Ebook: 9789461097033
Uitgever: De Crime Compagnie
Wraakzusters

Een groepje studenten is samen een weekend op stap. Onder invloed van drank en drugs besluiten ze een prostituee in te huren. De stemming verandert abrupt als een van de jongens in alle opwinding de jonge vrouw doodt.

Drie tienermeiden zijn toevallig getuige van de moord op het hoertje. Peter-Paul, de dader, weet niet dat hij gezien is en besluit samen met zijn vrienden het lichaam weg te werken. De studenten komen overeen te zwijgen over hun daad, maar ook de drie meiden Manon, Juliet en Petra spreken met elkaar af het aan niemand te vertellen.

Vijftien jaar later komt Peter-Paul door een auto-ongeluk om het leven. De begrafenis vormt de aanleiding voor Juliet om terug te keren naar haar geboortegrond en het gruwelijke verleden af te sluiten. Maar al snel blijkt dat niets is wat het lijkt en dat het lot van verschillende mensen soms op een grillige manier met elkaar verweven is.

Schrijver: Machteld van Zalingen
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789402600452
Ebook: 9789402600674
Uitgever: Aerial