Boekenplank:
Kies

Boeken van Uschi Zietsch

Uschi Zietsch won in 2017 de Deutscher Fantasy Preis vanwege haar verdiensten als zowel auteur en uitgever van originele Duitstalige fantasy.

Meer over Uschi Zietsch

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1961

Duitsland

Website: https://www.uschizietsch.de/

De Woudzee Kronieken / Die Chroniken von Waldsee
  1. Demonenbloed - Dämonenblut
  2. Nachtvuur - Nachtfeuer
  3. Parelmaan - Perlmond
  4. Nauraka - Nauraka
De Woudzee Kronieken / Die Chroniken von Waldsee

Gedetaileerd overzicht

De Woudzee Kronieken / Die Chroniken von Waldsee

Demonenbloed

Rowarn lijkt een gewone jongeman, maar van jongs af aan heeft hij al gewelddadige uitbarstingen. Op een ochtend wordt hij wakker in het woud, met naast zich het lijk van een vreselijk toegetakelde jonge vrouw. Al snel beschuldigen de bewoners van de nabij gelegen stad Rowarn van de recente moorden en ze eisen vergelding. Rowarn kan zich echter niet herinneren, dat hij de moord begaan heeft. Op zoek naar antwoorden, ontdekt hij wel dat hij een duister verleden met zich mee draagt.

Als een groep ridders het vredige dal verstoort, op zoek naar rekruten voor de allesomvattende oorlog in de buitenwereld, krijgt Rowarn de kans om als dienaar van hun aanvoerder mee te reizen. Deze charismatische veteraan blijkt al snel ook een duistere, meedogenloze zijde te hebben. Alle ervaringen op zijn reis stalen de jongeman om zijn zoektocht naar waarheid en wraak voort te zetten. Maar er zijn geheimen die je beter kunt laten rusten, en soms kan de waarheid dodelijk blijken...

Schrijver: Uschi Zietsch
Oorspronkelijke titel: Dämonenblut
Eerste uitgave: 2008
ISBN: 9789490767112
Uitgever: Macc
Nachtvuur

Na een gruwelijke gevangenschap trekt de jonge ridder Rowarn uiteindelijk met zijn reisgezellen naar het legendarische rijk van de heelmeesteres Arlyn. Het duurt niet lang voordat van alle kanten bondgenoten van Ardig Hal arriveren.

De bondgenoten smeden plannen om de Lichtloze Burcht van de vijand Femris aan te vallen en de drie Splinters, overblijfselen van een magisch artefact, te bemachtigen. Maar dan wordt het pad van de getergde en door twijfel overmande Rowarn onverwachts gekruist door de gevreesde Demon Nachtvuur...

Schrijver: Uschi Zietsch
Oorspronkelijke titel: Nachtfeuer
Eerste uitgave: 2008
ISBN: 9789490767495
Uitgever: Macc
Parelmaan

Het lot van de wereld Woudzee lijkt bezegeld; het zal veranderen in een bastion van de Duisternis. Alleen de jonge ridder Rowarn kan het tij keren, mits het hem op tijd lukt om de verloren gegane Splinter van een magisch artefact te pakken te krijgen.

Daarvoor moet hij echter paden betreden, die voor normale sterfelijken verboden zijn... en die hem tot in het Demonenrijk voeren.

Schrijver: Uschi Zietsch
Oorspronkelijke titel: Perlmond
Eerste uitgave: 2008
ISBN: 9789078437215
Uitgever: Macc
Nauraka

Duizend jaar na de strijd om het Tabernakel weet bijna niemand meer van het bestaan van het oeroude en magische volk der Nauraka af. Verdeeld over verschillende koninkrijken leven ze in nog kleine getalen in de diepten van de zee. Sinds de koninklijke stam de zee echter verlaten heeft, heerst een Hoge Koning over de verstrooit levende stammen, maar er is maar amper contact.

Prins Erenwin en zijn zus prinses Lurdèa zijn afstammelingen van deze oude en vorstelijke stam en groeien op onder het juk van strenge regels en tradities. Vooral Erenwin leidt hieronder en is tevens de niet echt geliefde tweede zoon. Hij zal nooit een officiële functie innemen. Hij droomt ervan om ooit aan land te leven - maar kan niet vermoeden dat zijn wens ooit, voor hem en voor zijn zus, op tragische wijze in vervulling zal gaan...

Schrijver: Uschi Zietsch
Oorspronkelijke titel: Nauraka
Eerste uitgave: 2009
ISBN: 9789078437338
Uitgever: Macc