Boekenplank:
Kies

Boeken van Laura Zigman

Laura Zigman is freelance journalist en schrijfster.

Meer over Laura Zigman

Genre: Roman

Geboren: 1962

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • De slippendraagster - A wilderness of monkeys
  • Over tijd - Dating big bird
  • Veemarkt - Animal husbandry
  • Zij - Her

Dubbel uitgegeven titels

  • Someone like you - zie Veemarkt
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe slippendraagster
Omdat ze een hekel heeft aan beroemde mensen, heeft Julia Einstein vier jaar geleden haar baan als pr-vrouw voor celebs achter zich gelaten. Maar de tijden veranderen: haar man Peter is zijn baan kwijt, en dat komt niet goed uit gezien hun torenhoge hypotheek. Dus meldt Julia zich als agente aan bij een pr-bureau.

Julia's project wordt de lancering van het parfum van Mary Ford, een in de vergetelheid geraakte filmster. Het is niet het soort baan waar ze om staat te springen. Tot overmaat van ramp hoort ze ook nog dat Mary Ford wel degelijk beroemd is om het feit dat ze gehaat wordt door al haar ex-mannen, ex-assistenten én kinderen. En dat is nog eufemistisch uitgedrukt.
Schrijver: Laura Zigman
Oorspronkelijke titel: A wilderness of monkeys
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789063052263
Uitgever: Archipel
Over tijd
Ellen heeft een snelle baan in de modewereld, veel vrienden en een leuk appartement hartje New York. Toch is zij niet gelukkig. Sinds haar zus bevallen is van een dochtertje kan Ellen nog maar aan één ding denken: een baby. Haar vriend Malcolm durft het echter niet aan. Wat moet zij nu?

Zij geeft zichzelf negen maanden de tijd om te beslissen. Tijdens die periode leest zij over misselijkheid, striae en vruchtwaterpuncties; praat zij urenlang met lotgenote Amy en collega Renee; en ziet zij overal zwangere vrouwen en hartveroverende baby's.
Schrijver: Laura Zigman
Oorspronkelijke titel: Dating big bird
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789029558501
Uitgever: Archipel
Veemarkt
Maak kennis met Jane. Ze is dertig, heeft een flat in het centrum van New York, een leuke baan en een groeiend lijstje ex-vriendjes. Jane beseft heel goed wat ze in het leven mist: een relatie met een man, zo een voor altijd.

Maak kennis met Ray. Hij is voor Jane dé man. Helaas blijkt Jane maar héél even de vrouw voor hem, ook al komt ze daar wat laat achter.

Pas wanneer hij haar dumpt, ontdekt ze zijn ware gezicht. En zo verkrijgt Jane een verpletterend inzicht in het oerwezen van het mannelijk brein...
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Someone Like You... - 2001
Regisseur: Tony Goldwyn
Cast: Ashley Judd, Greg Kinnear, Hugh Jackman, e.a.
Schrijver: Laura Zigman
Oorspronkelijke titel: Animal husbandry
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789022523216
Uitgever: Boekerij
Zij
Tijdens haar vlucht van New York naar Washington ontmoet Elise een ontwapenende man. Hij heet Donald, is groot en breed, heeft donker haar en is ongetrouwd. Eindelijk! Het heeft er alle schijn van dat Elise en Donald de perfecte match zullen vormen.

Donalds enige 'bagage' bestaat uit een ex-vriendin, Adriënne, die toevallig wel bloedmooi, intelligent en zeer verleidelijk is. Adriënne en Donald zijn in vriendschap uit elkaar gegaan - niets aan de hand.

Maar als Elise druk doende is met de voorbereidingen van het huwelijk, wordt steeds duidelijker dat Adriënne terug is in het leven van haar aanstaande man. Hoe gaat ze om met de allesverterende jaloezie die aan haar begint te knagen?
Schrijver: Laura Zigman
Oorspronkelijke titel: Her
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789063050498
Uitgever: Archipel

Dubbel uitgegeven titelsSomeone like you
Zie voor de beschrijving van dit boek: Veemarkt.
Schrijver: Laura Zigman
Oorspronkelijke titel: zie Veemarkt
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789022530269
Uitgever: Boekerij