Boekenplank:
Kies
  • Home
  • Z
  • Anthony E. Zuiker & Duane Swierczynski

Boeken van Anthony E. Zuiker & Duane Swierczynski

Meer over Anthony E. Zuiker & Duane Swierczynski

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigde Staten


Level 26

  1. Level 26 - Dark origins
  2. Duister vermoeden - Dark prophecy

gedetailleerd overzicht

Level 26Level 26
Seriemoordenaars worden niet gemaakt, zij worden geboren...

Moordenaars kunnen worden ingedeeld in 25 categorieën, beginnend bij Level 1 met de naïeve opportunist, tot de best georganiseerde seriemoordenaar op Level 25. Er is echter één killer die zelfs het profiel van Level 25 overstijgt: Sqweegel. Sqweegel is in zijn eentje Level 26. Hij is eng, doodeng.

Sqweegel heeft in 23 jaar meer dan 50 mensen in 6 landen vermoord. Een geheime FBI-eenheid is belast met de taak hem op te sporen én te voorkomen dat de media erover berichten. De enige die hem ooit bijna te pakken heeft gekregen is teamleider Steve Dark, maar Dark heeft ontslag genomen. Na wat zijn gezin is aangedaan, neemt niemand hem dat kwalijk.

Als Sqweegel na twee jaar weer van zich laat horen, kan de eenheid het niet zo gemakkelijk meer stilhouden. Het slachtoffer heeft connecties met het Witte Huis. Er worden resultaten geëist, resultaten die het team nooit zal behalen zonder Steve Dark. Hij is de enige hoop die ze hebben.
Schrijver: Anthony E. Zuiker & Duane Swierczynski
Oorspronkelijke titel: Dark origins
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789024531134
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Duister vermoeden
Moordenaars kunnen worden ingedeeld in 25 categorieën, van Level 1 (de naïeve opportunist) tot Level 25 (de best georganiseerde seriemoordenaar), maar heel af en toe is er een killer die zelfs het profiel van Level 25 overstijgt. Dat is zonder uitzondering een gevaarlijke psychopaat met een onlesbare dorst naar bloed en geweld, die geen weerstand kan bieden aan de drang tot moorden.

Er is slechts één man die dit soort moordenaars kan pakken: Steve Dark. Helaas heeft Dark zijn baan bij de FBI opgezegd nadat zijn pleegouders en zijn gezin ten prooi waren gevallen aan een Level 26 seriemoordenaar. Maar als er een nieuwe sadist opduikt die mensen vermoordt en vervolgens in de meest vreemde houdingen modelleert, is Dark de enige die de aanwijzingen begrijpt.

De geheime dienst vraagt hem hen te helpen de moordenaar op te sporen. Dark wordt echter al snel de hoofdverdachte wanneer zijn oud-collega's van de FBI hem voortdurend op de plaats delict aantreffen.
Schrijver: Anthony E. Zuiker & Duane Swierczynski
Oorspronkelijke titel: Dark prophecy
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789024531141
Uitgever: Luitingh-Sijthoff