Boekenplank:
Kies
  • Home
  • Z
  • Helena von Zweigbergk

Boeken van Helena von Zweigbergk

Helena von Zweigbergk is journaliste en schrijfster. Ze schrijft columns en werkte mee aan tv-programma’s als Onze boeken en Filmkroniek.

Meer over Helena von Zweigbergk

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1959

Geboorteland: Zweden


Overzicht

  • Op springen - Ur vulkanens mun

Ingrid Carlberg

  1. In het verborgene - Det Gud inte såg
  2. Ren voor je leven - Fly för livet
Overzicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtOp springen
Het huwelijk van Mats en Anna is op sterven na dood. Of eigenlijk nog erger: het is een waar mijnenveld geworden. Molly en Sebbe, hun dochter en zoon, beginnen te lijden onder de groeiende spanning tussen hun ouders...

En dus wordt een reisje naar Sicilië geboekt om hen nader tot elkaar brengen. Maar eenmaal daar verandert er weinig. Mats en Anna richten hun aandacht op aantrekkelijke derden en blijven elkaar dwarszitten.

Als Mats na de zoveelste ruzie verdwijnt, is duidelijk dat de situatie volledig uit de hand is gelopen. Een spannende zoektocht - in meerdere opzichten - begint. Zullen ze elkaar, letterlijk en figuurlijk terugvinden?
Schrijver: Helena von Zweigbergk
Oorspronkelijke titel: Ur vulkanens mun
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789063053970
Uitgever: Archipel

Ingrid CarlbergIn het verborgene
Gun Johansson, midden dertig, roept sterke haatgevoelens op bij haar medegevangenen. Ze is veroordeeld voor een afschuwelijke misdaad, maar zelf houdt ze nog steeds vol onschuldig te zijn. Guns leven is verwoest door haar directe familie die haar volkomen negeerde - alsof ze een ongewenst kind was.

Er is maar één persoon die tot Gun weet door te dringen: gevangenisdominee Ingrid Carlberg. Onontkoombaar wordt Ingrid meegezogen in een angstaanjagende werkelijkheid waarin haar eigen leven gevaar loopt.
Schrijver: Helena von Zweigbergk
Oorspronkelijke titel: Det Gud inte såg
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789044502725
Uitgever: De Geus
Ren voor je leven
Criminelen Osmo, Kalle en Ronnie ontsnappen uit de gevangenis en nemen op hun vlucht gevangenisdominee Ingrid Carlberg mee als gijzelaar. Doodsbang richt ze haar gedachten op haar man en dochtertje die thuis op haar wachten, in een poging te overleven. De gevangenen zijn immers van plan om zich een paar dagen schuil te houden in de schuur van een oude man, dus als Ingrid rustig blijft, zal ze wel overleven, zo redeneert ze.

Wanneer een van de gevangenen echter de oude man neerschiet, lopen de zaken steeds verder mis en komt Ingrid voor een keuze te staan: toekijken of het heft in eigen hand nemen.
Schrijver: Helena von Zweigbergk
Oorspronkelijke titel: Fly för livet
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789044511925
Uitgever: De Geus