Boekenplank:
Kies

Boeken van Keith Ablow

Keith Ablow is afgestudeerd psycholoog. Tijdens zijn studie werkte hij als verslaggever voor Newsweek en als freelancer voor de Washington Post, Baltimore Sun en USA Today. Hij verscheen in diverse talkshows, waaronder de Oprah Winfrey Show, Good Morning America, Larry King live en vele andere. Op Wikipedia zijn een aantal pittige uitspraken van hem te vinden. In 2019 werd zijn medische licentie opgeschort vanwege beschuldigingen van seksueel misbruik en seksuele intimidatie.

Meer over Keith Ablow

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1961

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Keith Ablow


Frank Clevenger

  1. Zenuwziek - Denial
  2. Waanbeeld - Projection

Non-Fictie

  • Wees eerlijk naar jezelf - Living the truth
Frank Clevenger

gedetailleerd overzicht

Frank ClevengerZenuwziek
Frank Clevenger, forensisch psychiater, leidt een slopend leven. Maar toch kan hij scherper dan wie ook de zieke geest van misdadigers doorgronden. Een gave waaraan hij zelf weleens kapot zou kunnen gaan.

Hij komt in grote problemen wanneer hij weigert mee te werken aan een zaak die de politie als een routineklus beschouwt: ze hebben een man opgepakt die, gewapend met een mes, naast het verminkte lijk van een vrouw werd aangetroffen. Maar in tegenstelling tot het arrestatieteam is Clevenger er niet zeker van dat deze verwarde schizofreen de moordenaar is en hij neemt zich voor zijn onschuld aan te tonen.

Een uitputtende zoektocht volgt. Een pijnlijke tocht, waarin Clevenger op verraderlijke wijze geconfronteerd wordt met de duistere kanten van zijn eigen wezen.
Schrijver: Keith Ablow
Oorspronkelijke titel: Denial
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789061123811
Uitgever: Karakter
Waanbeeld
De excentrieke Frank Clevenger, forensisch psychiater, leidt een slopend leven. Hij is allergisch voor elke vorm van autoriteit, maar komt door zijn eigenzinnige gedrag onafgebroken in conflict met zijn superieuren. Hij houdt er een actief en gevarieerd seksleven op na, maar is niet in staat tot intimiteit. Hij beschikt over de briljante gave door te dringen in de zieke geest van de meest gestoorde misdadigers, maar gaat zelf gebukt onder de trauma's van zijn afgrijselijke jeugd. Met zijn overmatige gebruik van drank en drugs ondermijnt hij voortdurend zijn lichaam, zijn geest en zijn goede naam.

In een psychiatrisch ziekenhuis bij Boston heeft een psychopathische patiënt de macht overgenomen op zijn afdeling. Het is Trevor Lucas, een briljant plastisch chirurg die tot deze gesloten afdeling veroordeeld is na een serie gruwelijke moorden die hij gepleegd zou hebben.

De volledig doorgeslagen Lucas houdt het verplegend personeel in gijzeling en dreigt hen te doden als zijn eis niet wordt ingewilligd: een ontmoeting met forensisch psychiater Frank Clevenger. Want Lucas kent een geheim dat Clevenger met zich meedraagt en dat, wanneer geopenbaard, het einde van zijn carrière, en mogelijk zelfs zijn vrijheid, zal betekenen. Vandaar dat hij alleen maar met Clevenger wil onderhandelen.

Wanneer buiten een leger van politie, tanks en helikopters naar het ziekenhuis oprukt, vindt binnen de ultieme confrontatie plaats tussen twee buitengewone mannen, die verwikkeld zijn in een gruwelijk conflict dat weleens op een bloedbad zou kunnen uitlopen...
Schrijver: Keith Ablow
Oorspronkelijke titel: Projection
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789061120223
Uitgever: Karakter

Non-FictieWees eerlijk naar jezelf

Pijnlijke herinneringen en ervaringen uit het verleden hebben een negatieve invloed ons leven. Aan de hand van gebeurtenissen uit zijn eigen praktijk, laat Dr. Keith Ablow zien hoe dat kan. Met tips en duidelijke oefeningen biedt hij de lezer een strategie om de pijn uit het verleden om te vormen naar de kracht voor de toekomst.

Schrijver: Keith Ablow
Oorspronkelijke titel: Living the truth
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789027465726
Uitgever: Spectrum