Boekenplank:
Kies
  • Home
  • A
  • Douglas Carlton Abrams

Boeken van Douglas Carlton Abrams

Douglas Abrams schreef o.a. samen met de Dalai Lama en Desmond Tutu aan Het boek van vreugde. Hij woont met zijn gezin in Santa Cruz.

Meer over Douglas Carlton Abrams

Genre: Roman

Geboren: 1951

Website: Douglas Carlton Abrams


Overzicht

  • Dagboek van Don Juan - The lost diary of Don Juan
  • Het lied van de walvis - Eye of the whale

Non-Fictie

  • Het boek van vreugde - The book of joy

gedetailleerd overzicht

OverzichtDagboek van Don Juan
Hun eenzaamheid kuste hij weg. Hun verlangens stilde hij met zijn passie. Zij gaven hem hun hart, hij behield het zijne. Totdat hij haar zag... Terwijl het goud uit Amerika de schatkisten van het 16de-eeuwse Sevilla doet overstromen is een gemaskeerde man druk bezig de ene vrouw na de andere te verleiden. Van het eenvoudigste dienstmeisje tot de dochter van de koning, allen maakt hij wegwijs in de kunst van de hartstocht. In zijn dagboek onthult Don Juan zijn grootste avonturen en de geheimen van de kunst der liefde. Maar wat hem er uiteindelijk toe drijft om zijn verhaal te vertellen is het gevaarlijkste avontuur van al: zijn allesomvattende liefde voor de enige vrouw die hem alle anderen zou doet vergeten. Legendes schilderen Don Juan af als een harteloze verleider. Zijn dagboek laat zien dat hij zijn leven in dienst stelde van het geven en ontvangen van genot. Vanaf zijn geboorte gevangen in een tijd van zelfkastijding en religieuze intolerantie, belichaamt hij het verlangen dat de moderne tijd in vuur en vlam zet.
Schrijver: Douglas Carlton Abrams
Oorspronkelijke titel: The lost diary of Don Juan
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-269-8571-3
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Het lied van de walvis
Zeebiologe Elizabeth McKay probeert al jarenlang het gezang van de walvissen te ontcijferen. Hun lied, het meest complexe in de natuur, zou wel eens opzienbarende geheimen over de dierenwereld kunnen onthullen. Wanneer een bultrug met een vreemd en nooit eerder gehoord lied de Sacramentorivier opzwemt, moet Elizabeth de betekenis ervan achterhalen om de walvis te kunnen redden. Terwijl de media in de ban zijn van haar werk met de walvis, stuit Elizabeth op een machtige industrie die wil voorkomen dat het geheim wordt onthuld...
Schrijver: Douglas Carlton Abrams
Oorspronkelijke titel: Eye of the whale
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-443-2818-9
Uitgever: The House of Books

Non-FictieHet boek van vreugde
De Dalai Lama en Desmond Tutu hebben beiden veel tegenslagen moeten overwinnen. Ondanks hun ontberingen - of zoals ze zelf zeggen dankzij hun ontberingen - behoren ze tot de vrolijkste mensen ter wereld.

Ter gelegenheid van de 80e verjaardag van de Dalai Lama reisde Desmond Tutu naar Dharamsala om samen Het boek van vreugde te maken als cadeau voor iedereen.

Tijdens deze bijzondere week toonden ze met hun eigen uitbundigheid, compassie en humor hoe vreugde kan groeien van een voorbijgaande emotie tot een blijvende, solide levenshouding.

Douglas Abrams was bij de gesprekken aanwezig en verwerkte ze tot dit boek. Een boek waar je blij van wordt, alleen al vanwege de liefdevolle manier waarop deze oude wijze mannen met elkaar omgaan, de levensvreugde en speelsheid die ze delen en de respectvolle manier waarop ze hun verschil van inzicht bespreken, want de boeddhistische en de christelijke traditie hebben naast veel overeenkomsten ook duidelijke verschillen. Het is mooi om te lezen hoe onbelangrijk die verschillen worden, want hun kernboodschap is dezelfde: vreugdevol leven bereik je door anderen vreugde te brengen.

Schrijver: Douglas Carlton Abrams
Oorspronkelijke titel: The book of joy
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789402718003
Uitgever: HarperCollins