Boekenplank:
Kies

Boeken van Susan Abulhawa

Susan Abulhawa (Koeweit) is een Amerikaanse schrijfster van Palestijnse afkomst. Ze is activiste voor mensenrechten, schijft politieke essays en is oprichter en president van Playgrounds for Palestine, een organisatie die zich inzet voor het recht op spelen van het Palestijnse kind. Abulhawa woont met haar gezin in Pennsylvania.

Meer over Susan Abulhawa

Genre: Roman

Geboren: 1970

Geboorteland: Koeweit


Overzicht

  • Het blauw tussen hemel en zee - The blue between sky and water
  • Ochtend in Jenin - Mornings in Jenin

Dubbel uitgegeven titels

  • Het litteken van David - The scar of David
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet blauw tussen hemel en zee

Khaled is een bijzondere jongen: nog voor zijn geboorte is hij al bevriend met zijn oudtante en tante. Net als Khaled komen zij uit Gaza en net als Khaled kennen zij een leven dat in het teken staat van vluchten, angst en gevaar. Ook de jonge Palestijns-Amerikaanse arts Nur stamt, zonder het te weten, van hen af. Ze wordt met haar familie herenigd wanneer ze naar Palestina vliegt om Khaled te behandelen, die aan het locked-in-syndroom lijdt.

In Het blauw tussen hemel en zee vertelt Khaled de verhalen van zijn Palestijnse familie. Zo schetst hij een aangrijpend beeld van de oorlog die Gaza nu al drie generaties in zijn greep houdt.

Schrijver: Susan Abulhawa
Oorspronkelijke titel: The blue between sky and water
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789044537437
Uitgever: De Geus
Ochtend in Jenin

De familie Abulheja wordt gedwongen hun dorp Ein Hod te verlaten en naar een vluchtelingenkamp in Jenin te vertrekken. In de chaotische vlucht raakt de jonge Isma'iel vermist. Hij wordt meegenomen door een Israëlische soldaat en groeit op als een joodse jongen met de naam David. Zijn broer Joessoef kiest, gedreven door een alomvattende haat jegens de bezetters, de radicale kant van de PLO. Door de ogen van Amaal, hun jonge zusje, zien we hoe drie decennia van geweld en oorlog voorbijgaan.

* Ochtend in Jenin is een herziene versie van het eerder uitgebrachte Het litteken van David - The scar of David (2006).

Schrijver: Susan Abulhawa
Oorspronkelijke titel: Mornings in Jenin
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789044526875
Uitgever: De Geus

Dubbel uitgegeven titelsHet litteken van David

Het litteken van David is in een herziene versie uitgegeven onder de titel Ochtend in Jenin.

Zie Ochtend in Jenin voor de boekbeschrijving.

Schrijver: Susan Abulhawa
Oorspronkelijke titel: The scar of David
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789044511185
Uitgever: De Geus