Boekenplank:
Kies

Boeken van Diane Ackerman

Meer over Diane Ackerman

Genre: Roman

Geboren: 1948

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Diane Ackerman


Overzicht

  • Antonina's dierentuin - The zookeeper's wife

Non-Fictie

  • Een zijden draad - A slender thread
  • Reis door het rijk der dieren - The moon by whale light
  • Reis door het rijk der liefde - A natural history of love
  • Reis door het rijk der zinnen - A natural history of the senses

gedetailleerd overzicht

OverzichtAntonina's dierentuin

Met hun dierentuin in Warschau als dekmantel, weten Antonina en haar man meer dan 300 joden uit de handen van de nazi's te houden. Dit waargebeurde verhaal, gebaseerd op archieven en de dagboeken van Antonina, leest als een spannend filmscenario.

Diane Ackerman vertelt op onnavolgbare wijze het bewogen verhaal van Antonina Zabinski, vrouw van de directeur van de dierentuin in Warschau, en haar gezin. Maar ook dat van de dieren in de dierentuin, de 'tijdelijke' joodse bewoners die zich er schuilhouden en van Warschau in een alles verwoestende oorlog.

The Zookeeper's Wife - 2017
Regisseur: Niki Caro
Cast: Jessica Chastain, Johan Heldenbergh, Daniel Brühl, e.a.
Schrijver: Diane Ackerman
Oorspronkelijke titel: The zookeeper's wife
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789000350391
Ebook: 9789000350407
Uitgever: Spectrum

Non-FictieEen zijden draad

Diane Ackerman kennen we als auteur van onder meer Reis door het rijk der zinnen, als dichteres en van haar regelmatige bijdrage aan National Geographic. Zij heeft echter nog een andere, op het eerste gezicht meer prozaïsche kant. Elke week vervult zij als vrijwilliger telefoondienst bij een crisiscentrum om de anonieme bellers die wanhopig, uitgeput, ten einde raad, soms zelfs vijandig zijn, te woord te staan. En te trachten hun dat sprankje hoop, dat zijden draadje te bieden waarmee ze het leven weer even aankunnen.

Diana's geheime leven in de telefooncentrale van het crisiscentrum is choquerend, grappig, stressvol en inspirerend tegelijkertijd. Dat geldt ook voor haar geheime leven in haar achtertuin, waar de dieren zo dicht bij haar, bij de mens, hun eigen leven leiden, vaak op net zo'n wankel draadje als haar bellers. In de voor haar zo kenmerkende stijl weeft zij deze parallelle draden tot een geheel.

Schrijver: Diane Ackerman
Oorspronkelijke titel: A slender thread
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789027463203
Uitgever: Spectrum
Reis door het rijk der dieren

Vlak na het succes van haar vorige boeken heeft Diane Ackerman haar nieuwsgierigheid, haar poëtische proza en haar nauwgezette, wetenschappelijke weergave gericht op de dierenwereld. Het resultaat is een levendig verslag van haar avonturen te midden van vleermuizen, alligators en krokodillen, walvissen en pinguïns.

Vleermuizen zijn verkeerd begrepen wezentjes, vergaarbakken van onze angst voor de nacht en onderwerp van duistere mythen. In feite zijn het vredelievende en haast perfecte ouders die in ecologisch opzicht tot de waardevolste dieren van de wereld behoren. Krokodillen en alligators, diersoorten die honderdmaal ouder zijn dan de mens, vormen de levende getuigen van de dagen van de dinosaurussen. De spookachtige gezangen van de walvissen hebben eeuwenlang gelokt; nu weten we dat walvissen rijm gebruiken om hun liederen te onthouden. Pinguïns lijken van alle diere gepolijsten het meest op mensen. Ze lopen rechtop, reizen in groepen, babbelen voortdurend; de mannetjes geven hun vriendinnetjes zelfs steentjes ten geschenke. Toch handelen pinguïns volgens hun instinct. Net als wij trouwens.

Schrijver: Diane Ackerman
Oorspronkelijke titel: The moon by whale light
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789027440136
Uitgever: Spectrum
Reis door het rijk der liefde

Reis door het rijk der liefde is een cultuurgeschiedenis van de hartstocht, een schitterende, ernstige, wetenschappelijke, speelse, anekdotische reis door het land van de liefde...

Het verschijnsel liefde - of deze nu opwindend, vernietigend of gelukkig is - is altijd fascinerend. In dit lang verwachte vervolg op het succesvolle Reis door het rijk der zinnen werpt dichter-journaliste Diane Ackerman haar licht op het grootste geschenk: de ongrijpbare, eeuwigdurende en oneindig interessante materie die liefde heet.

Met enthousiasme en inzicht combineert Diane Ackerman elementen uit de geschiedenis, wetenschap, literatuur, psychologie en de persoonlijke ervaring om de kracht en de ontroering die de liefde teweegbrengt te verklaren.

Schrijver: Diane Ackerman
Oorspronkelijke titel: A natural history of love
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789027444936
Uitgever: Spectrum
Reis door het rijk der zinnen

Reis door het rijk der zinnen is een cultuurhistorische studie naar de werking, functie en rol van onze zintuigen, hun plaats vooral in onze cultuur en in die van het verleden sinds de Oudheid.

Schrijver: Diane Ackerman
Oorspronkelijke titel: A natural history of the senses
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 9789027444929
Uitgever: Spectrum