Boekenplank:
Kies

Boeken van Christine Adamo


Overzicht

  • Australisch zwart - Noir austral
  • Requiem voor een vis - Requiem pour un poisson

gedetailleerd overzicht

OverzichtAustralisch zwart
De Australische Liz gaat in de Provence op zoek naar het verleden van haar gestorven moeder. Hoewel ze makkelijk contact legt met de lokale bewoners en inzicht krijgt in het leven van haar grootmoeder en moeder, overkomen haar voortdurend allerlei vreemde dingen.
Iemand probeert Liz te verdrinken, haar boerderij wordt overhoop gehaald en ze vindt zelfs een levenloos lichaam op haar terrein. Ze vertrok nietsvermoedend naar de Provence, maar wordt met de dag argwanender. Haar familiegeschiedenis en de geschiedenis van de Australische aboriginals blijken nauwer verweven dan ze had kunnen denken...
Schrijver: Christine Adamo
Oorspronkelijke titel: Noir austral
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-445-1032-4
Uitgever: De Geus
Requiem voor een vis
De vangst van een prehistorische vis voor de oostkust van Afrika in 1938 zorgt voor heftige strijd in kringen van wetenschappers en avonturiers. De vis - een coelacanth - wordt dan ook beschouwd als de ontbrekende schakel tussen het leven in de oceanen en de eerste levende wezens op het land.
Zestig jaar later krijgt de jonge Marie Faver de wetenschappelijke nalatenschap van haar tot dan toe onbekende vader in bezit. Marie moet het werk van haar vader, die zijn hele leven aan de coelacanth heeft gewijd, voor publicatie gereed maken. Maar er is ook iemand die dit probeert te verhinderen en het geweld niet schuwt.
Schrijver: Christine Adamo
Oorspronkelijke titel: Requiem pour un poisson
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-445-0705-2
Uitgever: De Geus