Boekenplank:
Kies

Boeken van Poppy Adams


Overzicht

Nachtvlinders
Het huis is al meer dan drie generaties in het bezit van hun familie, allemaal verwoede lepidopteristen (vlinderkundigen). Beide zussen zijn nu in de winter van hun leven, en torsen de last op hun schouders van oude familiegeheimen die onaangeroerd zijn gebleven sinds Vivian het huis verliet.
Al die jaren woonde Ginny geheel alleen in het verwaarloosde Victoriaanse landhuis, vervreemd van alles en iedereen. Het huis is volgepropt met de typische trofeeën van de echte vlinderjager: lijstjes met daarin opgezette vlinders, vitrinekastjes vol motten, foto's en schilderijen van motten en vlinders, brieven van gerenommeerde entomologen - stuk voor stuk getuigenissen van de vreemde obsessie van Ginny en haar vader, de 'Mottenman'.
De museumachtige stilte wordt echter met de komst van Ginny's geliefde Vivian voorgoed verstoord. Zoals een vlinder bij het ontpoppen de veiligheid en beschutting van de cocon achter zich laat, zo komen door Vivians bezoek de familiegeheimen aan het licht. De consequenties zijn verschrikkelijk...
Schrijver: Poppy Adams
Oorspronkelijke titel: The behaviour of moths
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-6305-332-1
Uitgever: Archipel