Boekenplank:
Kies
  • Home
  • A
  • Sara Nisha Adams

Boeken van Sara Nisha Adams

Sara Nisha Adams is van Indiase en Britse afkomst. Wanneer ze zelf niet aan het schrijven is, werkt ze als acquirerend redacteur bij Penguin Random House.

Meer over Sara Nisha Adams

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • De schemertuin - The twilight garden
  • De troostbibliotheek - The reading list

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe schemertuin

Twee ruziënde buren komen nader tot elkaar door een verwaarloosde stadstuin opnieuw tot leven te brengen...

Eastbourne Road, Londen. Tussen de huizen op nummer 77 en 79 ligt een gedeelde tuin. Ooit was het een prachtig stukje groen, een oase van rust in een bruisende stad. Nu is de tuin verwaarloosd en overwoekerd. Buren Winston en Bernice vinden dat niet erg. Ze mogen de tuin dan wel delen, meer hebben ze niet met elkaar gemeen.

Maar op een dag wordt er een mysterieus pakketje bezorgd. Het zijn foto's van de tuin toen deze nog in bloei stond - levendig met bloemen en wilde dieren, toen hij bezocht werd door mensen uit alle hoeken van de gemeenschap. Probeert iemand hen wat te vertellen?

Een zaadje is geplant: Winston en Bernice begraven de strijdbijl en trekken hun tuinhandschoenen aan. Terwijl ze omspitten en planten, schrobben en water geven, begint de tuin uit zijn winterslaap te ontwaken - en ook het ijs tussen Winston en Bernice begint te ontdooien. Kan de tuin helpen bij het opbloeien van het verloren groepsgevoel in de gemeenschap? Met een beetje hulp van de geheimzinnige tuinier die pakketjes blijft sturen, groeien Winston en Bernice steeds meer naar elkaar toe.

Schrijver: Sara Nisha Adams
Oorspronkelijke titel: The twilight garden
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789044365597
Ebook: 9789044365603
Uitgever: The House of Books
De troostbibliotheek

Een hartverwarmende roman over hoe boeken een onwaarschijnlijke vriendschap creëren tussen twee heel verschillende mensen in een Londense buitenwijk...

Het leven van Mukesh Patel is sinds de dood van zijn geliefde vrouw in het slop geraakt. Naina was een fervent lezer, een passie die Mukesh nooit deelde. Maar wanneer hij een bibliotheekexemplaar vindt dat ze was vergeten in te leveren, begint hij het toch te lezen.

Tiener Aleisha verveelt zich dood tijdens haar vakantiebaantje als bibliotheekmedewerker, tot er op een dag een papiertje uit een boek valt terwijl ze ingeleverde exemplaren incheckt. Het is een lijst met boeken getiteld "Voor het geval je het nodig hebt". Geïntrigeerd en een beetje verveeld, besluit ze om elk boek op de lijst te lezen.

Wanneer Mukesh en Aleisha elkaar ontmoeten in de bibliotheek, geeft Aleisha de leeslijst door in de hoop dat het ook voor hem een reddingsboei zal zijn. Langzaamaan creëren de boeken een band tussen twee eenzame zielen, terwijl fictie hen helpt te ontsnappen aan de pijnlijke realiteit waarmee ze thuis worden geconfronteerd.

Schrijver: Sara Nisha Adams
Oorspronkelijke titel: The reading list
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789044365535
Uitgever: The House of Books