Boekenplank:
Kies
  • Home
  • A
  • Sara Nisha Adams

Boeken van Sara Nisha Adams

Sara Nisha Adams is van Indiase en Britse afkomst. Wanneer ze zelf niet aan het schrijven is, werkt ze als acquirerend redacteur bij Penguin Random House.

Meer over Sara Nisha Adams

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

De troostbibliotheek

Een hartverwarmende roman over hoe boeken een onwaarschijnlijke vriendschap creëren tussen twee heel verschillende mensen in een Londense buitenwijk...

Het leven van Mukesh Patel is sinds de dood van zijn geliefde vrouw in het slop geraakt. Naina was een fervent lezer, een passie die Mukesh nooit deelde. Maar wanneer hij een bibliotheekexemplaar vindt dat ze was vergeten in te leveren, begint hij het toch te lezen.

Tiener Aleisha verveelt zich dood tijdens haar vakantiebaantje als bibliotheekmedewerker, tot er op een dag een papiertje uit een boek valt terwijl ze ingeleverde exemplaren incheckt. Het is een lijst met boeken getiteld "Voor het geval je het nodig hebt". Geïntrigeerd en een beetje verveeld, besluit ze om elk boek op de lijst te lezen.

Wanneer Mukesh en Aleisha elkaar ontmoeten in de bibliotheek, geeft Aleisha de leeslijst door in de hoop dat het ook voor hem een reddingsboei zal zijn. Langzaamaan creëren de boeken een band tussen twee eenzame zielen, terwijl fictie hen helpt te ontsnappen aan de pijnlijke realiteit waarmee ze thuis worden geconfronteerd.

Schrijver: Sara Nisha Adams
Oorspronkelijke titel: The reading list
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789044365535
Uitgever: The House of Books