Boekenplank:
Kies

Boeken van Maria Adolfsson

Maria Adolfsson heeft gewerkt als communicatiemedewerker en persvoorlichter, maar is nu fulltime schrijver.

Meer over Maria Adolfsson

Genre: Thriller / Spanning

Geboren: 1958

Zweden


Doggerland

  1. Misleiding - Felsteg
  2. Stormwaarschuwing - Stormvarning
  3. Tussen de duivel en de zee - Mellan djävulen och havet

gedetailleerd overzicht

DoggerlandMisleiding

Inspecteur Karen Hornby moet alles op alles zetten om de geheimen van het eiland Doggerland te ontrafelen.

Het is de ochtend na Oistra, het oesterfestival op de Doggerlandeilanden. Inspecteur Karen Hornby wordt wakker met een verschrikkelijke kater - maar dat is nog de minste van haar problemen. Naast haar in bed ligt haar baas.

Dan komt het bericht dat er een vrouw bruut is vermoord en wordt Karen op de zaak gezet. Het slachtoffer blijkt de ex van haar baas te zijn. De complicaties verergeren en Karen realiseert zich dat het onderzoek verstrikt raakt in persoonlijke verhoudingen en de geschiedenis van het eiland.

Schrijver: Maria Adolfsson
Oorspronkelijke titel: Felsteg
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789024582402
Ebook: 9789024582419
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Stormwaarschuwing

Het is kerstmis wanneer een man dood wordt aangetroffen op Noorö, het noordelijkste eilandje van Doggerland. Karen Eiken Hornby stort zich op het onderzoek, opgelucht zo de festiviteiten te kunnen vermijden.

Wanneer een tweede lichaam wordt gevonden, begint het er steeds meer op te lijken dat haar familieleden bij de moorden betrokken zijn. Meer dan ooit wordt het een levensgevaarlijke evenwichtsoefening tussen haar privéleven en haar rol bij de politie.

Schrijver: Maria Adolfsson
Oorspronkelijke titel: Stormvarning
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789024582426
Ebook: 9789024582433
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Tussen de duivel en de zee

Superster Luna is op Doggerland om een nieuwe plaat op te nemen. Als zij in het holst van de nacht verdwijnt, staat de politie voor een raadsel. Inspecteur Karen Hornby wordt, tegen haar zin, op de zaak gezet. Karen voelt zich oud en moe, en maakt zich zorgen om haar gezondheid. Bovendien leek Luna wel érg gecharmeerd van Leo Friss, Karens vriendje.

Het mysterie is compleet als in de hoofdstad een vrouw wordt toegetakeld door een gewelddadige man, en Luna’s assistent een verkeersongeluk krijgt. Karen vermoedt dat de zaken iets met elkaar te maken hebben, maar bewijzen blijven uit. Inmiddels zijn de media het verhaal op het spoor, en ontstaat er een race tegen de klok. En Luna is niet de enige wiens leven in gevaar is...

Schrijver: Maria Adolfsson
Oorspronkelijke titel: Mellan djävulen och havet
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789024582440
Ebook: 9789024582457
Uitgever: Luitingh-Sijthoff