Boekenplank:
Kies
  • Home
  • A
  • Simonetta Agnello-Hornby

Boeken van Simonetta Agnello-Hornby

Simonetta Agnello Hornby heeft het grootste deel van haar volwassen leven in Engeland gewoond waar ze werkte als advocaat voor een non-profitorganisatie tegen huiselijk geweld.

Meer over Simonetta Agnello-Hornby

Genre: Roman

Geboren: 1945

Geboorteland: Italië

Website: Simonetta Agnello-Hornby


Overzicht

  • Bittere koffie - Caffè amaro
  • De amandelraapster - La mennulara
  • De markiezin - La zia marchesa
  • Onder ons is gezwegen - Boccamurata

gedetailleerd overzicht

OverzichtBittere koffie

Aan het begin van de twintigste eeuw groeit Maria op op Sicilië. Haar ouders zijn liberaal en voeden Maria op tot een onafhankelijke persoonlijkheid. Maar als de rijke, veel oudere Pietro Sala om Maria’s hand vraagt, zegt ze ja - uit een mengeling van nieuwsgierigheid en rede.

Maar als Pietro in zijn gokverslaving vervalt, realiseert Maria dat haar hart bij Giosuè ligt, die ze al jaren kent. Het is het begin van twintig jaar geheime liefde, die steeds gevaarlijker wordt. In een turbulente politieke tijd en een wereld vol armoede, maffia en corrupte elite, probeert Maria zichzelf moedig van de slaafse ondergeschiktheid, waarin de Siciliaanse vrouwen werden gedwongen te leven, te bevrijden.

Schrijver: Simonetta Agnello-Hornby
Oorspronkelijke titel: Caffè amaro
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789056727147
Ebook: 9789044933802
Uitgever: Signatuur
De amandelraapster

De Mennulara, officieel Maria Rosalia Inzerillo geheten, is overleden. Ze was dienstbode in huize Alfallipe en sinds tijden - en zonder haar ondergeschikte rol af te leggen - de alerte administratrice van het familievermogen, dat zij beter beheerde dan haar patroon.

Na haar dood is ze het gesprek van de dag in het Siciliaanse dorp Roccacolomba. Er zijn mensen die haar haten en vervloeken en er zijn er die zich haar vol dankbaarheid herinneren. Er wordt gefantaseerd over de rijkdom die ze zou hebben vergaard, misschien wel dankzij haar relaties met de plaatselijke maffia. Iedereen spreekt erover, weet iets, maar niemand weet er het fijne van. Zonder de Mennulara zou Adriana Alfallipe, na de dood van haar man Orazio, alleen zijn achtergebleven in haar kolossale huis en zouden de kinderen Alfalippe geen toekomst hebben gehad.

Toch hebben de kinderen goede redenen om zich bedrogen te voelen door de ogenschijnlijk onbehouwen en weinig onderlegde vrouw, die hun een vreemd testament heeft nagelaten. En ze vragen zich af hoe deze eenvoudige amandelraapster het zo ver heeft kunnen schoppen. Ieder op hun beurt vertellen de Alfallipes en de dorpelingen hoe zij denken dat de vork in de steel zit, en stukje bij beetje wordt zo een portret getekend van een buitengewone vrouw, die zich niet liet imponeren door maffia, standsverschillen of dorpsroddels.

Schrijver: Simonetta Agnello-Hornby
Oorspronkelijke titel: La mennulara
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789028420137
Uitgever: Wereldbibliotheek
De markiezin

Geliefd door haar vader, gehaat door haar moeder en geminacht door haar broers komt de jonge Costanza aan het hoofd te staan van de adellijke Siciliaanse familie Safamita.

Onverschrokken bindt zij de strijd aan tegen alles en iedereen die de macht en het aanzien van de Safamita's bedreigt, maffia, opstandige boeren, politici en haar eigen verwanten.

Schrijver: Simonetta Agnello-Hornby
Oorspronkelijke titel: La zia marchesa
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789028421554
Uitgever: Wereldbibliotheek
Onder ons is gezwegen

Onder het dunne laagje fatsoen van een gegoede familie smeulen onzegbare geheimen en troebele conflicten. Een onschuldige vraag van een kleinzoon aan zijn grootvader zet alles in vuur en vlam: 'Wie was eigenlijk jouw moeder?'

Schrijver: Simonetta Agnello-Hornby
Oorspronkelijke titel: Boccamurata
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789028422834
Uitgever: Wereldbibliotheek