Boekenplank:
Kies
  • Home
  • A
  • Rebecka Edgren Aldén

Boeken van Rebecka Edgren Aldén

Rebecka Edgren Aldén was journalist en redacteur bij diverse tijdschriften, maar tegenwoordig is ze fulltime schrijver.

Meer over Rebecka Edgren Aldén

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1972

Geboorteland: Zweden


Overzicht

  • De achtste doodzonde - Den åttone dödssynden
  • De laatste zomer - Och blomstren dö
  • Zwarte zeilen - Svarta segel

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe achtste doodzonde
Het gevaar is slechts een deur bij je vandaan...

Na haar bijna fatale ongeluk, tien jaar geleden, is Nora erin geslaagd haar leven opnieuw op te bouwen. Ze is een zeer succesvol zelfhulpcoach en woont met haar man Frank en twee kinderen in een fraaie villa in een buitenwijk van Stockholm. Maar met de komst van Klara, die haar intrek neemt in het huis naast hen, begint de idylle langzaam barsten te vertonen.

Klara raakt bevriend met Nora en Frank, en de kinderen zijn helemaal weg van haar. Dan krijgt Nora last van onverklaarbare vermoeidheidsverschijnselen en steeds vaker voelt ze zich afwezig. Tot ze beseft dat ze Klara al eens eerder heeft ontmoet...
Schrijver: Rebecka Edgren Aldén
Oorspronkelijke titel: Den åttone dödssynden
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789023498476
Uitgever: Cargo
De laatste zomer

Als jonge tiener brengt Gloria samen met haar moeder een zomer door op een eiland in de Zweedse archipel. Haar moeder heeft met een groep vriendinnen een vakantiekolonie opgericht, en de dorpsbewoners bekijken de vrijgevochten groep met argwaan.

Twintig jaar later keert Gloria terug naar het eiland, naar het luxe zomerhuis van de familie van haar nieuwe vriend Adam. Ze geniet van de luxe en de heerlijke zomerse weken, maar langzaam keren ook de herinneringen terug aan die laatste zomer, toen een van de jongens uit de groep zich met zijn scooter doodreed.

Wanneer Gloria op een dag rond de leegstaande villa van de woongroep loopt, vindt ze daar het levenloze lichaam van een vrouw, met een sluier voor haar gezicht en een verwelkt boeket in haar handen.

Schrijver: Rebecka Edgren Aldén
Oorspronkelijke titel: Och blomstren dö
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789403120805
Ebook: 9789403129501
Uitgever: Cargo
Zwarte zeilen

Kristalhelder water, duizenden eilandjes met pittoreske haventjes en de mooiste zwemplekken maken de Stockholm-archipel een populaire vakantiebestemming voor toeristen en vaste zomergasten. De kustwacht is gestationeerd op een van de eilanden en bestaat uit een hechte groep vrijwilligers die de zee en de eilanden als geen ander kennen. Zij kennen de gevaren van de zee, maar worden ook geconfronteerd met de donkere kant van de bezoekers van hun kust.

Op een verstikkend hete dag in juli komen Annika en haar collega Nadia van de vrijwillige kustwacht een op drift geslagen zeilboot tegen op het open water van de Möja Fjord. Er is duidelijk iets niet in orde en ze besluiten aan boord te gaan van het mysterieuze schip.

Enkele dagen eerder varen Joanna en haar broer Zack uit met de boot die ooit van hun vader was. Ze hebben elkaar in geen jaren gezien, en halen nu herinneringen op aan hun kindertijd. Joanna rouwt om de dood van haar dochter, die tegelijk met haar oma, de moeder van Joanna en Zack, omkwam bij een tragisch ongeval. Joanna en Zack moeten de boedel van hun ouders verdelen en doen een poging weer dichter bij elkaar te komen.

Schrijver: Rebecka Edgren Aldén
Oorspronkelijke titel: Svarta segel
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789403109824
Uitgever: Cargo