Boekenplank:
Kies

Boeken van Kate Alexander


Overzicht

De gevaarlijke minnaar
1939. Europa raakt in de greep van de Tweede Wereldoorlog. De Britse actrice Stephanie Bartram spoedt zich terug naar Engeland. Op de boot ontmoet ze Luke Lindquist, een Amerikaanse journalist tot wie ze zich onmiddellijk aangetrokken voelt. Luke lijkt op zijn beurt hevig onder de indruk te zijn van Stephanie, maar zijn aandacht wordt ernstig afgeleid door een duister verdriet.
Eenmaal in Engeland scheiden hun wegen zich; Luke gaat naar het front om de strijd te verslaan en Stephanie probeert het moreel van de geallieerde soldaten hoog te houden door op te treden in garnizoenstheaters. Onvermoeibaar trekt ze met haar theatergezelschap door het geteisterde Europa. Ze maakt zich onmisbaar bij de mannen die dag aan dag het oorlogsgeweld moeten trotseren.
Maar Stephanie voelt zich te midden van de verduisterde steden en de bombardementen vaak angstig en alleen. Ze zoekt troost bij Conrad Aylmer, een buitengewoon knappe acteur van Duitse afkomst. Dat er achter Conrads verradelijke charme gevaarlijke en oneerlijke bedoelingen schuilgaan kan ze onmogelijk vermoeden.
Als Luke's pad ten slotte weer dat van Stephanie kruist, realiseert hij zich onmiddellijk dat er iets mis is. Zijn intuïtie waarschuwt hem dat zij niet alleen door het oorlogsgeweld gevaar loopt. Hij vergeet zijn eigen problemen en probeert Stephanie te beschermen tegen het gevaar dat haar bedreigt. Zal hij hierin slagen en zal hij ook haar hart winnen?
Schrijver: Kate Alexander
Oorspronkelijke titel: Songs of war
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 90-6790-254-3
Uitgever: Kadmos