Boekenplank:
Kies
  • Home
  • A
  • Patrick Alexander

Boeken van Patrick Alexander

Patrick Alexander was journalist, schrijver en scenarioschrijver.

Meer over Patrick Alexander

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1926 / Overleden: 2003

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • De laatste held - Show me a hero
  • Dood van een dictator - Death of a thin-skinned animal

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe laatste held

Engeland in de jaren tachtig zucht onder een dictatoriaal bewind. De geheime politie onder leiding van de sluwe kolonel Cunningham voert een waar schrikbewind.

Maar het verzet is goed georganiseerd: een coup onder de codenaam Operatie Vulkaan staat op stapel, Cunninghams tegenspeler, Tom Ashman, leidt een gedurfde en sensationele bankoverval die de coup moet financieren. De overval slaagt, maar Ashman belandt in de gevangenis. Speelde Ashmans minnares een verradersrol?

De gebeurtenissen volgen elkaar in snel tempo op als de coup alsnog ten uitvoer wordt gebracht. Onverwachte wendingen, afschuwelijke misverstanden en een cynisch verraad maken de situatie onoverzichtelijk. Tenslotte staat Tom Ashman alleen tegenover gewiekste politici en gewetenloze militairen.

Schrijver: Patrick Alexander
Oorspronkelijke titel: Show me a hero
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 9789020400120
Uitgever: Veen
Dood van een dictator

'...tranen rolden over zijn gezicht en brandden zich een weg door het zweet; tranen van machteloze woede. Woede tegen Njala, tegen de Dienst én tegen het hele systeem, dat hem had gebruikt en dat hem liet wegrotten in dit niemandsland...'

De opdracht die Richard Abbott van de Britse Veiligheidsdienst krijgt lijkt vrij eenvoudig: 'Liquideer Njala'.

Maar voordat Abbott zijn missie kan volbrengen, wijzigen de Engelsen hun politieke standpunt. Voornamelijk vanwege de enorme rijkdom aan olie en uranium biedt men het gehate Afrikaanse staatshoofd een bondgenootschap aan.

Abbott wordt verraden en in de kerkers van de zwarte dictator gegooid. Als hij na twee afschuwelijke jaren weet te ontsnappen en bij terugkomst in Londen daar ook Njala aantreft, als eregast van de Britse regering, laat hij de Dienst weten dat hij zijn opdracht alsnog zal uitvoeren...

Schrijver: Patrick Alexander
Oorspronkelijke titel: Death of a thin-skinned animal
Eerste uitgave: 1976
ISBN/EAN: 9789020400939
Uitgever: Veen