Boekenplank:
Kies

Boeken van Judith Allnatt

Meer over Judith Allnatt

Genre: Roman

Website: Judith Allnatt


Overzicht

De stilte van de rivier
Het is 1976 en Engeland heeft in geen jaren zo'n hittegolf gehad. Voor de boeren is het een hel: de weilanden zijn gortdroog en het water wordt schaars.
Op een afgelegen melkveehouderij wonen Jess en haar broertje Tom samen met hun norse, steeds agressiever wordende vader. Hun moeder Sylvie heeft hen jaren geleden verlaten en de puberende Jess probeert zo goed en zo kwaad als het kan zowel een moeder voor Tom te zijn, als ook de rechterhand van haar vader.
Hoewel Jess haar best doet om beide taken goed te vervullen, wil zij niets liever dan met haar klasgenoten samen zijn. Bovendien doet ze het goed op school en is het haar grote wens om later naar de universiteit te gaan.
Ondertussen dagdroomt ze nog altijd over de terugkeer van haar moeder. Maar wanneer Jess Sylvie's oude dagboek vindt, ontdekt ze langzaam maar zeker de waarheid over haar moeders verleden.
Terwijl de droogte toeneemt en het waterpeil van de rivier zakt, neemt de onderlinge spanning binnen het gezin toe. Uiteindelijk leidt dit tot een onafwendbare confrontatie tussen Jess en haar vader, met verwoestende gevolgen voor iedereen...
Schrijver: Judith Allnatt
Oorspronkelijke titel: A mile of river
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-325-1201-9
Uitgever: De Kern