Boekenplank:
Kies

Boeken van Daniel Altieri


Overzicht

  • Het land van de rijzende draak - The court of the lion
  • Keizerin van leugens - Deception

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet land van de rijzende draak
Het land van de rijzende draak is een epos gebaseerd op een schat aan waargebeurde, historische feiten.
Het boek laat ons kennismaken met een bonte verzameling ongewone personages: de tragische laatste keizer van de T'ang-dynastie, zijn beeldschone, maar ongelukkige keizerin en zijn sensuele maîtresse; een gevaarlijke en gehate staatsman, een verradelijke barbaar en een briljante eunuch-detecttive zijn slechts enkele van de vele tientallen hoofdrolspelers in deze roman.
Het boek beschrijft de ondergang van een van de grootste beschavingen die ooit heeft bestaan: de exotische T'ang-dynastie in China. Nog nooit werd de T'ang-dynastie in al zijn onvoorstelbare rijkdom, zijn romantiek en verfijning, zijn levensgevaarlijke intriges, zijn veldslagen, zijn geweld en erotiek zo meeslepend en vakkundig tot leven geroepen. Het resultaat is tegelijkertijd een grootse liefdesgeschiedenis, een fascinerende detective en een spannende avonturenroman.

* Geschreven door Daniel Altieri & Eleanor Cooney.
Schrijver: Daniel Altieri
Oorspronkelijke titel: The court of the lion
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 90-5112-157-1
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.
Keizerin van leugens
Haar naam is Wu Tse-tien, zij is de favoriete concubine van de keizer en haar misdadige machtswellust is niet te stillen.
Met haar sensuele verleidingstechnieken brengt zij de zwakke keizer in vervoering, zodat hij zijn eerste echtgenote verstoot en Wu tot zijn keizerin maakt. Nu, omringd door monumentale weelde. is Wu Tse-tiens macht vrijwel onbeperkt. Spoedig zal niets of niemand haar meer tegen kunnen houden...
Keizerin Wu regeert haar uitgestrekte rijk met ijzeren hand. Zij verwoest de wilskracht van haar echtgenoot, verbant haar meest gerespecteerde staatslieden en deinst er zelfs niet voor terug haar eigen kinderen te vermoorden. Op het hoogtepunt van haar verdorven schrikbewind bundelt Wu haar krachten met de meedogenloze leider van een moordlustige bende. Alleen de legendarische rechter Dee Jen-chieh kan de moed opbrengen om zijn heerseres te bevechten en het corrupte keizerrijk te redden van een onverbiddelijke val. Maar de toorn en woede van de wrede keizerin Wu kennen geen grenzen en rechter Dee moet al zijn talenten aanwenden om aan de moordende handen van Wu te ontkomen.
Keizerin van leugens schildert een overweldigend kleurrijk en wervelend beeld van het roerige leven aan het Chinese hof in de zevende eeuw. Dit dramatische, klassieke verhaal van een keizerrijk op de rand van de vernietiging is gebaseerd op ware historische gebeurtenissen. Een machtig epos over ambities en erotiek, romantiek en mysterie, liefde, verraad en moord.

* Geschreven door Daniel Altieri & Eleanor Cooney.
Schrijver: Daniel Altieri
Oorspronkelijke titel: Deception
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 90-5112-374-4
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.