Boekenplank:
Kies

Boeken van Johan Andersen

Johan Andersen studeerde literatuurwetenschap aan de Universiteit van Tilburg.

Meer over Johan Andersen

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Jürgen Snoeren

Geboren: 1972

Geboorteland: Nederland


Hamer & Panka

  1. Dodenstoel
  2. Zonder genade

gedetailleerd overzicht

Hamer & PankaDodenstoel

Pas als mijn wraak compleet is stop ik met moorden...

Ex-commando en veiligheidsadviseur Eugène Hamer treft op de Amsterdamse Apollolaan een gruwelijk tafereel aan. Een man hangt aan een touw in de woonkamer, zijn keel doorgesneden. Zijn vrouw ligt dood op bed en in een kledingkast schuilt een jongen die opzettelijk getuige is geweest van deze slachting.

De moordenaar daagt de politie in een brief uit hem op te sporen. Hij verwijst naar een website waarop een elektrische stoel te zien is met daaronder de boodschap: Pas als mijn wraak compleet is stop ik met moorden. Samen met Neli Panka, inspecteur bij de afdeling Zware Criminaliteit en gespecialiseerd in de psychologie van seriemoordenaars, opent Hamer de jacht. Het brengt ze op het spoor van een omvangrijk netwerk van drugssmokkel en mensenhandel, die zijn oorsprong blijkt te vinden in voormalig Joegoslavië en de val van Srebrenica.

Het moorden gaat door. Alles wijst erop dat ze te maken hebben met de meest meedogenloze moordenaar in de Nederlandse misdaadgeschiedenis die een dodelijk spelletje met hen speelt...

Schrijver: Johan Andersen
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789402702712
Ebook: 9789402757859
Uitgever: HarperCollins
Zonder genade

Op een ochtend in september worden Neli Panka, hoofdinspecteur bij de Amsterdamse recherche, en ex-commando Eugene Hamer bij een bizarre moord geroepen. Er zijn zes doden gevonden op een industrieterrein in Zaandam. Is het een afrekening in het criminele milieu? Een rituele moord?

Kort daarna ontploft er een autobom op de Dam. De aanslag wordt geclaimd door een groepering die zich De Discipelen van De Brandende Dageraad noemt. Hun doel: wraak nemen op Nederland.

Hamer en Panka gaan samen op jacht naar het brein achter de moorden en de aanslag: De Jakhals. Niemand weet wie hij is, maar hij wordt gezien als de gevaarlijkste terrorist van Europa. Zijn ware motieven zijn duister, maar zijn boodschap is duidelijk: pak me, voordat de volgende bom afgaat...

Schrijver: Johan Andersen
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789402704969
Ebook: 9789402759471
Uitgever: HarperCollins