Boekenplank:
Kies
  • Home
  • A
  • Roderick Anscombe

Boeken van Roderick Anscombe

Meer over Roderick Anscombe

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Roderick Anscombe


Overzicht

  • Shank - Shank

Paul Lucas

  1. Het leugenspel - The interview room
  2. De bekentenis - Virgin lies
Overzicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtShank
Dan Cody heeft zijn vrouw gedood. Uit liefde, zegt hij. Omdat ze met het hiv-virus besmet zou zijn en hem smeekte haar uit haar lijden te verlossen. Zegt
hij. Maar de rechter hecht geen geloof aan zijn verhaal en dus draait Dan de bak in.
De gevangenis is de hel. Dan belandt in een nachtmerrieachtige wereld vol drugs, geweld en vernederingen. Gelukkig heeft hij Carol, de gevangenisverpleegster die hem helpt ontsnappen. Omdat ze zoveel van elkaar houden. Zegt hij.
Misschien had de rechter wel gelijk en is Dan inderdaad niet te vertrouwen. Terwijl hij voortvluchtig is, stuurt hij brieven aan Sandy, die ze in haar
talkshow voorleest en daarmee de hele natie aan de tv gekluisterd houdt. Alles wat Dan in zijn brieven vertelt, zou wel eens kunnen dienen om zijn belagers te misleiden, die uit zijn op de waardevolle informatie die hem achter de tralies is toevertrouwd.
Dan is echter niet de enige die zijn tegenstanders graag een loer draait. Er ontspint zich een ingewikkeld spel van subtiele misleiding en regelrecht bedrog, waarin pas op het laatste moment duidelijk wordt wie wie bedriegt en wie uiteindelijk aan het langste eind trekt...
Schrijver: Roderick Anscombe
Oorspronkelijke titel: Shank
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-274-5412-4
Uitgever: Spectrum

Paul LucasHet leugenspel
Paul Lucas is forensisch psychiater en een expert in het doorzien van leugens. Hij heeft al veel criminelen gezien. Dan moet hij Craig Cavanagh behandelen. De charmante, intelligente student weet wel erg veel van Pauls privé-leven.
Langzaam maar zeker worden de rollen omgedraaid. Paul denkt dat Craig hem volgt - of niet? Hij raakt verstrikt in de verwarrende gebeurtenissen en brengt zichzelf in een onmogelijke positie. Zijn vrouw vertrouwt hem niet meer en zijn collega's en zelfs de politie denken dat hij iets te verbergen heeft.
Wanneer er een dode valt, verandert het intelligente steekspel tussen de twee mannen in een nachtmerrie, waarin Paul het spel moet spelen volgens Craigs regels: wie de beste leugen vertelt, wint.
Schrijver: Roderick Anscombe
Oorspronkelijke titel: The interview room
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-245-5743-7
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De bekentenis
Op een prachtige zomerdag in Boston verdwijnt de acht jaar oude Danielle. De enige getuige is een dakloze vrouw met een psychische stoornis.
Dr. Paul Lucas, forensisch psychiater en expert in ondervragingen, moet iets uit haar los zien te krijgen, maar daar heeft hij tijd voor nodig. Tijd die hij niet krijgt. De rechercheurs hebben geen enkel vertrouwen in de zorgvuldige vraaggesprekken die Paul voert. En de overlevingskansen van het meisje nemen met het uur af.
Paul wordt extreem onder druk gezet om een getuigenis te leveren die naar de ontvoerder kan leiden. Iedereen, de politie, de media, maar ook Pauls eigen vrouw, dwingt hem om zijn grenzen als mens en als medicus op te zoeken. Hoe ver moet hij gaan voor een bekentenis?
Schrijver: Roderick Anscombe
Oorspronkelijke titel: Virgin lies
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-245-6022-6
Uitgever: Luitingh-Sijthoff