Boekenplank:
Kies

Boeken van Adam Armstrong

Meer over Adam Armstrong

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Jeff Gulvin (echte naam)


Overzicht

  • De golvendanser - Song of the sound
  • De vrouwen van Fossil Nash - The legend of Fossil Nash
  • De wolvenvrouw - The river beneath
  • Het luipaardspoor - Cry of the panther
  • Het zandpaard - The sand horse

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe golvendanser
De nieuwe baan in Nieuw-Zeeland is voor Libby Bass, een biologe gespecialiseerd in de communicatie van walvissen en dolfijnen, een geweldige kans. Van het salaris kan ze met haar tienerdochter ruimschoots rondkomen, terwijl het werk haar tegelijkertijd de gelegenheid biedt haar favoriete zeedieren te bestuderen in een van de meest ongerepte wateren ter wereld.
En wanneer ze John-Cody Gibbs ontmoet, een man die de natuur ter plaatse zo goed kent en begrijpt dat het haast onwerkelijk lijkt, denkt ze dat ze eindelijk de man gevonden heeft met wie ze haar leven wil delen.
Maar John-Cody rouwt nog om de dood van Mahina, de vrouw die hij meer dan twintig jaar heeft liefgehad. Alles wat hij weet heeft hij van haar geleerd. John-Cody leeft vooral voor de natuur, voor de schitterende kusten en de ongeschonden baaien in de omgeving van zijn huis.
Wanneer investeerders met onzalige horecaplannen dit aardse paradijs dreigen te vernietigen, vindt John-Cody in Libby een medestandster van formaat met wie hij samen de strijd aanbindt. Uiteindelijk zal zijn leven, na een lange periode van rouw, een nieuwe wending krijgen.
Schrijver: Adam Armstrong
Oorspronkelijke titel: Song of the sound
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-225-3887-7
Uitgever: Boekerij
De vrouwen van Fossil Nash
Dertien jaar geleden verdween Fossil Nash nadat hij een politieagent had vermoord. Zijn werk als beschermer van de wilde paarden van het gebied had hem niet geliefd gemaakt. Fossil vluchtte de wildernis van Sawtooth Mountains in, een ongerept en woest gebied in het westen van Amerika. Zoekacties door de plaatselijke politie en zelfs de FBI leverden niets op - Fossil Nash leek van de aardbodem verdwenen.
Zijn ex-vrouw was blij dat hij weg was, voor zijn twee dochters werd de herinnering aan hun vader steeds vager. En voor Molly Becker verdween de man van haar leven. De vraag was of Fossil Nash nog wel leefde. Zou iemand dertien jaar in de ruige Sawtooth Mountains kunnen overleven? Toch waren er nog steeds aanwijzingen dat Fossil nog in leven was, mensen die hem hadden gezien, sporen die had achtergelaten. Langzaam vormde zich de legende van Fossil Nash, langzaam groeide hij uit tot een soort held.
Sommigen houden de legende in stand, en sommigen denken dat hij allang dood is. Maar als advocaat Mark Bridger in de bergen wordt gered door een verwilderde man, is er maar één conclusie mogelijk: Fossil Nash leeft. En de rust van Sawtooth Mountains zal opnieuw verstoord worden.
Schrijver: Adam Armstrong
Oorspronkelijke titel: The legend of Fossil Nash
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-225-3886-9
Uitgever: Boekerij
De wolvenvrouw
Een jaar na de dood van haar man mist Ellie Fields hem nog elke dag. Ze maakt zich ook zorgen over haar zoon Josh. Hij heeft zich afgesloten van zijn moeder en spijbelt steeds vaker. Ellie begrijpt wel wat er in haar zoon omgaat; op jonge leeftijd verloor zij zelf haar moeder.
De jonge Ellie groeide op in het kleine dorpje Magic met haar moeder Ingrid. Haar haast idyllische jeugd werd verstoord door de komst van rodeo ster Hopper Coyne. Ingrid werd verblind door de ruige en aantrekkelijke Hopper, verwaarloosde haar dochter en ging steeds vaker met Hopper mee uit om te drinken en te gokken. Tot de nacht dat de dronken Hopper van de weg af raakte – Ingrid was op slag dood, Hopper werd uit de auto geslingerd en vluchtte.
De kleine Ellie vond troost bij de legende van La Loba, een Indiaanse vrouw die zichzelf in een wolf kon veranderen en haar stam beschermde. La Loba gaf Ellie kracht en moed. Ze vond een nieuw thuis bij Old Josh, de vader van Hopper, en langzaam heelden haar wonden.
Samen met Evan Fields kreeg ze drie kinderen. Maar toen sloeg het noodlot voor de tweede keer toe. Evan werd aangereden toen hij langs de kant van de weg stond – de dader reed door en werd nooit gevonden. La Loba keert terug in het leven van Ellie – en zeker als Hopper weer opduikt heeft ze de kracht van de wolvenvrouw hard nodig.
Schrijver: Adam Armstrong
Oorspronkelijke titel: The river beneath
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-225-4186-X
Uitgever: Boekerij
Het luipaardspoor
Twee gezinnen kamperen in de woeste Amerikaanse natuur als plotseling een van de kinderen verdwijnt. Zoeken levert niets op. Uiteindelijk is het de achtjarige Imogen die, gedreven door een vreemd gevoel van intuïtie, de reddingswerkers de weg wijst naar het lichaam van haar verdronken broertje. Diens beste vriendje Connla kijkt toe.
Het onderzoek naar de ware toedracht van het ongeluk waarbij haar broer omkwam, levert niets op en dit zal een lange schaduw werpen op Imogens verdere leven.
Dertig jaar later: Imogen woont in een dorpje in Schotland waar zij de kost verdient als onderwijzeres. Ze besteedt al haar vrije tijd aan het schilderen van de hooglanden en probeert de leemte in haar leven te vullen met het observeren en beschermen van nog in het wild levende dieren.
Aan de andere kant van de wereld woont Connla, inmiddels natuurfotograaf en gespecialiseerd in katachtigen. Wanneer hij hoort dat er in de Schotse Hooglanden een zwart luipaard is gesignaleerd, reist hij onmiddellijk af. Ze kruisen de paden van Imogen en Connla elkaar na dertig jaar opnieuw. Terwijl de levens van deze twee kwetsbare mensen in elkaar verstrengeld raken, worden oude wonden weer opengereten... en geheeld.
Schrijver: Adam Armstrong
Oorspronkelijke titel: Cry of the panther
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-225-2719-0
Uitgever: Areopagus
Het zandpaard
Anne Kirby beantwoordt brieven van lezers in haar wekelijkse problemenrubriek, maar de brief aan zichzelf kan ze niet schrijven.
Ze worstelt al jaren met haar liefdeloze huwelijk. Anne heeft inmiddels twee volwassen kinderen, en steunt al jaren haar man Alan in zijn politieke carrière; ondanks zijn veelvuldige overspel. Maar op een dag verandert alles.
Aan de kust ontmoet Anne Jamie, een jongen die twintig jaar jonger is, maar die de blik heeft van een oude ziel. Er is onmiddellijk een band tussen de twee, maar Anne voelt dat Jamie een geheim met zich mee draagt.
Hoe komt het dat Jamie haar zo raakt? Is hij haar toekomst, of slechts een moment in het heden? En welke betekenis heeft een paard van zand voor hem?
Schrijver: Adam Armstrong
Oorspronkelijke titel: The sand horse
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-225-3540-1
Uitgever: Boekerij