Boekenplank:
Kies

Boeken van Brigitte Aubert


Overzicht

  • Mortuarium - Funérarium

Elise Andrioli

  1. Het krijsen van de bossen - La mort des bois
  2. De stilte van de sneeuw - La mort des neiges
Overzicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtMortuarium
Leonard 'Chib' Moreno is de zoon van een Arabische hoer die is verkracht door Amerikaanse mariniers in de haven van Cannes. Hij beoefent het vak van lijkenbalsemer. Chibs leven gaat z'n gangetje tot op een dag Blanche Andrieu, een nogal onevenwichtige, maar zeer verleidelijke vrouw, Chib het verzoek doet haar overleden dochtertje Elilou te balsemen. Het is haar bedoeling het meisje ten toon te stellen in haar privé-kapel. Chib aarzelt, maar neemt de opdracht aan, omdat hij zich sterk tot haar aangetrokken voelt.
Chib en Blanche beginnen een geheime affaire. Tijdens zijn werkzaamheden komt hij erachter dat het meisje Elilou waarschijnlijk mishandeld is. Geïntrigeerd en achterdochtig geworden gaat hij op onderzoek uit. Uit alle macht probeert vervolgens iemand te verhinderen dat de bizarre waarheid over het gezin van Blanche Andrieu aan het licht komt. Een kettingreactie van gebeurtenissen komt op gang die uitloopt op een onverwachte en gruwelijke apotheose.
Schrijver: Brigitte Aubert
Oorspronkelijke titel: Funérarium
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-6305-068-2
Uitgever: Archipel

Elise AndrioliHet krijsen van de bossen
Als gevolg van een terroristische aanslag is de zesendertigjarige Elise volledig verlamd, blind en stom. Ze kan alleen nog communiceren door haar wijsvinger te bewegen.
Op een dag vertelt een wildvreemd meisje haar dat er in de bossen aan de rand van de nieuwbouwwijk onlangs een jongetje is vermoord door een geheimzinnige persoon die in de afgelopen jaren al meer kinderen heeft vermoord, onder anderen haar halfbroertje. Elise komt in de ban van het meisje, dat Virginie heet, en raakt steeds meer overtuigd van de waarheid van haar verhaal.
Wanneer de politie een onderzoek instelt en ook bij Elise aanklopt, begint iemand haar op sadistische wijze lastig te vallen.
Schrijver: Brigitte Aubert
Oorspronkelijke titel: La mort des bois
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-417-6096-2
Uitgever: Muntinga
De stilte van de sneeuw
Elise Andrioli is volledig verlamd, blind en stom. Omdat ze alleen nog één arm kan bewegen communiceert zij via blocnote en pen.
Tijdens een verblijf in een wintersportoord krijgen zij en haar begeleidster een smakelijk biefstukje cadeau van een onbekende. Het stukje vlees blijkt van bijzondere herkomst te zijn, een lugubere aankondiging van iets ergers...
Als zij later een uitnodiging aannemen voor een verblijf in een centrum voor lichamelijk en geestelijk gehandicapten, ontrolt zich een ware nachtmerrie.
Schrijver: Brigitte Aubert
Oorspronkelijke titel: La mort des neiges
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-295-0028-X
Uitgever: Archipel