Boekenplank:
Kies

Boeken van Ashley Audrain

Ashley Audrain werkte voorheen als publiciteitsmanager bij Penguin Books Canada, waar zij met bestsellerauteurs als Khaled Hosseini en Elizabeth Gilbert werkte.

Meer over Ashley Audrain

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1982

Geboorteland: Canada


Overzicht

  • De duw - The push
  • Mama's fluisteringen - The whispers

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe duw

Blythe Connor komt uit een familie met gebroken moeder-dochterrelaties en psychische problemen. Wanneer zij zelf moeder wordt is ze vastberaden om voor haar dochtertje Violet de liefdevolle en ondersteunende moeder te zijn die ze zelf nooit heeft gehad. Maar in de uitputtende begindagen van het moederschap voelt Blythe geen band met haar dochter. Langzaam groeit bij haar het idee dat er iets mis is met Violet; ze is afstandelijk, wijst affectie af en misdraagt zich tegenover Blythe en kinderen op de peuterschool. Of ziet Blythe spoken door de angst vanuit haar eigen familieverleden?

Volgens haar man Fox is er niks aan de hand, en de spanning in hun huwelijk wordt alsmaar groter. Wanneer hun tweede kind geboren wordt krijgt Blythe een tweede kans. Met Sam ervaart ze de vreugdevolle kant van het moederschap waar ze zo naar heeft verlangd. Maar wanneer Sam sterft na een dramatisch ongeluk en Blythe de schuld bij hun dochter legt, wordt hun huwelijk tot het uiterste gedreven. Het drama dwingt Blythe om de waarheid over haarzelf, haar verleden en haar dochter in de ogen te kijken.

De duw onderzoekt op weergaloze wijze de verwachtingen die we van het moederschap hebben, de breekbaarheid van een gespannen huwelijk en de vraag of liefde onvoorwaardelijk is.

Schrijver: Ashley Audrain
Oorspronkelijke titel: The push
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789044644739
Ebook: 9789044646108
Uitgever: Prometheus
Mama's fluisteringen

De zomer loopt op zijn einde. Whitney en Jacob organiseren een tuinfeest: de barbecue heet, de cocktails koud, voor ieder wat wils en alles tot in de puntjes uitgewerkt. Net zoals het hoort, denkt de gastvrouw.

En dan komen de genodigden aan. Blair bestudeert Whitney, Whitney bestudeert Rebecca en Rebecca bestudeert de kinderen, die zorgeloos ronddollen. Mara is niet komen opdagen, al kijkt ze toe vanaf een afstand. Drank vloeit tot laat in de nacht, verboden blikken worden uitgewisseld.

Tot Whitneys uitbarsting tegen haar zoontje plots onbedoeld de gasten bereikt en lang voorgehouden maskers onherroepelijk afvallen. Wanneer datzelfde zoontje later uit zijn slaapkamerraam valt, kijkt iedereen naar elkaar. Want waartoe is een vrouw in staat wanneer haar reputatie op het spel komt te staan?

Schrijver: Ashley Audrain
Oorspronkelijke titel: The whispers
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789044644746
Uitgever: Prometheus