Boekenplank:
Kies

Boeken van Ashley Audrain

Meer over Ashley Audrain

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1982

Geboorteland: Canada


Overzicht

De duw

Blythe Connor komt uit een familie met gebroken moeder-dochterrelaties en psychische problemen. Wanneer zij zelf moeder wordt is ze vastberaden om voor haar dochtertje Violet de liefdevolle en ondersteunende moeder te zijn die ze zelf nooit heeft gehad. Maar in de uitputtende begindagen van het moederschap voelt Blythe geen band met haar dochter. Langzaam groeit bij haar het idee dat er iets mis is met Violet; ze is afstandelijk, wijst affectie af en misdraagt zich tegenover Blythe en kinderen op de peuterschool. Of ziet Blythe spoken door de angst vanuit haar eigen familieverleden?

Volgens haar man Fox is er niks aan de hand, en de spanning in hun huwelijk wordt alsmaar groter. Wanneer hun tweede kind geboren wordt krijgt Blythe een tweede kans. Met Sam ervaart ze de vreugdevolle kant van het moederschap waar ze zo naar heeft verlangd. Maar wanneer Sam sterft na een dramatisch ongeluk en Blythe de schuld bij hun dochter legt, wordt hun huwelijk tot het uiterste gedreven. Het drama dwingt Blythe om de waarheid over haarzelf, haar verleden en haar dochter in de ogen te kijken.

De duw onderzoekt op weergaloze wijze de verwachtingen die we van het moederschap hebben, de breekbaarheid van een gespannen huwelijk en de vraag of liefde onvoorwaardelijk is.

Schrijver: Ashley Audrain
Oorspronkelijke titel: The push
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789044644739
Ebook: 9789044646108
Uitgever: Prometheus