Boekenplank:
Kies

Boeken van Dawn Avalon

Meer over Dawn Avalon

Genres: Fantasy / SF, Roman

Pseudoniem (van): Gerda Hut

Geboren: 1973

Geboorteland: Nederland

Website: Dawn Avalon


Overzicht

  • De sleutel van Poseidon
  • Een vergeten verleden
  • Gevangen tussen Licht en duisternis
  • In het duister van de Ronde Kamer
  • Verborgen gaven

Bloedvloek

  1. Nevelen van het heden
  2. Nevelen van het verleden
  3. Nevelen van morgen
  4. Nevelen van het bestaan

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe sleutel van Poseidon

Verborgen voor een onstuimige, 17e eeuwse buitenwereld die zelfs het bestaan van de oude Olympische goden is vergeten, aanbidt een kleine priestergemeenschap de eeuwig heersende zeegod Poseidon. In hun midden de sleutel tot zijn bestaan, zijn 5 jaar oude dochter Layna. Tot op een dag het noodlot toeslaat en het kind van Poseidon wordt ontvoerd.

Het meisje verdwijnt spoorloos om na bijna 10 jaar voor het eerst weer op te duiken. Alleen weet niemand dan nog wie zij is. Tot deze ontdekking komt men pas enkele jaren later...

Layna, inmiddels Eleanora, is genoodzaakt zich aan boord van één van de piratenschepen die jacht op haar maken te verstoppen. En wel als de scheepsjongen Aron Aele.

Schrijver: Dawn Avalon
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789402139853
Ebook: 9789402164930
Uitgever: Brave New Books
Een vergeten verleden

Voordat de huidige mens geschapen werd, leefden er zeven verschillende mensachtigen op deze aarde. Vijf daarvan waren gedoemd tot uitsterven. Voor de overige twee, de Homo Sapiens Idaltu en de zevende soort, die slechts als een mythe in onze herinneringen leeft, werd een reddingsplan opgezet. Een reddingsplan vanuit een ver verleden met een overweldigende invloed op het leven van de achttien jaar oude Gabriëlla Anzoma, geboren in het jaar 2000 na Christus.

Ontvoerd naar een periode in de menselijke geschiedenis zo'n 100.000 jaar voor de geboorte van Christus, moet ze in eerste instantie in haar eentje zien te overleven in een desolate savanne. Op het moment dat de jonge vrouw zich realiseert waar en vooral wanneer ze zich bevindt, wordt ze gevonden door een prehistorische jager...

Schrijver: Dawn Avalon
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789402139846
Ebook: 9789402163384
Uitgever: Brave New Books
Gevangen tussen Licht en duisternis

Ik ben wie ik ben...

Salomé Templer beschouwde haar eigen leven als behoorlijk doorsnee, tot ineens vreemde dromen haar nachten begonnen te verstoren. Hoewel dit op zich niets bijzonders was, begon overdag een Stem tegen haar te spreken.

In eerste instantie deed Salomé haar best om zich voor de Stem af te sluiten, maar werd toch nieuwsgierig. Vanaf dat moment veranderde haar veilig leventje echter in een nachtmerrie.

Schrijver: Dawn Avalon
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789402139839
Ebook: 9789402140484
Uitgever: Brave New Books
In het duister van de Ronde Kamer

In hun strijd tegen Het Licht slaagt een zoon van de machtige Marani familie erin om via de stervende ziel de Schemerzone te bereiken. Lichtridder Michaelanzo wordt gestuurd om de Marani's te stoppen. Echter in zijn menselijke vorm faalt hij hierin.

Alles lijkt verloren tot Het Licht erin slaagt een verbinding te creëren tussen Michaelanzo en de achttienjarige Shelley Feelding.

Schrijver: Dawn Avalon
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789402139785
Ebook: 9789402179378
Uitgever: Brave New Books
Verborgen gaven

Een afschuwelijk visioen brengt Elisa als ze vier jaar oud is naar de Tempel van de Maan, waar ze verborgen wordt gehouden voor de Romeinen. De hogepriesteres haat echter het kind vanaf het eerste ogenblik vanwege haar uitzonderlijke schoonheid. Ze doet er vervolgens alles aan om Elisa in niet meer dan een stille, gesluierde schim te veranderen.

Tot de orakelen van het meisje de hogepriesteres jaren later de gelegenheid bieden de inmiddels achttien jaar oude Elisa uitgerekend naar de plaatselijke Romeinse gouverneur te sturen. Onderweg wordt het gezelschap echter onderschept door een Romeinse patrouille, onder leiding van de knappe centurion Torbé Aurelius Salugi.

Tijdens een nieuw visioen voorziet Elisa echter de noodlottige uitbarsting van de Vesuvius en wordt ze naar Rome gebracht. Daar gebeurt iets wat de jonge vrouw niet had voorzien. De godin Venus claimt Elisa als haar dochter...

Schrijver: Dawn Avalon
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789402139822
Ebook: 9789402162844
Uitgever: Brave New Books

BloedvloekNevelen van het heden

Vastberaden zich door niets en niemand van haar droom te weerhouden, begint de 18-jarige Nuala Kara aan haar studies in Oregon. Haar grootste angst daarbij is dat haar studiegenoten het geheim van haar jeugd ontdekken.

Tot blijkt dat één van de hoofdrolspelers uit die periode in haar leven zich eveneens op de Universiteit van Oregon bevindt. Nuala ziet haar droom al bijna uiteen spatten.

En dan is er ook nog de onweerstaanbaar aantrekkelijke en geheimzinnige Teyrnon Leandros die zijn zinnen op haar heeft gezet. Teyrnon zelf draagt echter ook een duister geheim met zich mee... die van Onsterfelijkheid.

Schrijver: Dawn Avalon
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789402152616
Ebook: 9789402168365
Uitgever: Brave New Books
Nevelen van het verleden

Hoewel de jonge Nuala eindelijk heeft toegegeven verliefd te zijn op haar charmante klasgenoot en danspartner, blijft ze voorzichtig. Haar angsten lijken bewaarheid als het verleden inderdaad genadeloos toeslaat. Teyrnon doet er niettemin alles aan om haar veiligheid te waarborgen.

Tot het ondenkbare gebeurt en de onsterfelijke man door een zeldzame ziekte getroffen wordt. Hijzelf vormt hierdoor een bedreiging voor de achttienjarige. Voor de Sloans betekent dit dat zij tot het uiterste moeten gaan...

Schrijver: Dawn Avalon
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789402159479
Uitgever: Brave New Books
Nevelen van morgen

De onthulling dat de man van wie ze houdt niet alleen onsterfelijk is maar tevens een dodelijk verleden heeft, is niet iets wat de achttienjarige Nuala in één keer kan verwerken.

Om na te denken over hoe haar toekomst er nu verder uit kan zien met een vriend die niet verouderd, gaat ze met Madrid mee naar Hawaï. Daar raakt Nuala betrokken bij een bijna fataal ongeluk... waardoor er echter een verschrikkelijke ontdekking wordt gedaan.

Schrijver: Dawn Avalon
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789402175837
Ebook: 9789402175844
Uitgever: Brave New Books
Nevelen van het bestaan

Inwendig verscheurd door het besef van een naderende dood en het afscheid dat ze van haar geliefde Teyrnon moest nemen, probeert Nuala een nieuw leven in Shorne te beginnen.

Wat de jonge studente niet beseft, is dat haar dansleraar Xabier Navarra niet de enige is die haar naar Engeland is gevolgd. Moordenaar Owen Sloan is dichterbij dan ze ooit kan bevroeden.

Schrijver: Dawn Avalon
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789402191127
Uitgever: Brave New Books