Boekenplank:
Kies

Boeken van Frederik Baas

Frederik Baas is schrijver, redacteur en geeft workshops. Naast boeken schrijft Baas ook voor diverse kranten en tijdschriften en interviewt schrijvers. Voor Vrij Nederland schrijft hij persoonlijke artikelen over maatschappelijke problemen.

Meer over Frederik Baas

Genre: Thriller / Spanning

Geboren: 1971

Nederland

Pseudoniem: Jan van Mersbergen

Website: https://www.janvanmersbergen.nl/

Overzicht

  • Dagboek uit de rivier
  • Herberekening

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

Dagboek uit de rivier

Na een aantal moeilijke jaren met haar man en een ingewikkelde scheiding kan het leven opnieuw beginnen voor Barbara. Samen met Rens, haar zoon van zeven, en haar nieuwe vriend Robbert gaat ze in de zomervakantie een weekje naar de Ardennen. Robbert is uitgever en een van zijn auteurs woont al jaren in deze streek en werkt daar aan zijn tweede roman. Zijn eerste was een overweldigend succes en dat legt een enorme druk op het maken van de tweede.

Ze bezoeken hem en al snel ontstaat er vriendschap tussen de auteur en Barbara. Samen verzinnen ze een spel om Rens bezig te houden. Er is al jaren een meisje vermist in de streek en op basis van dat gegeven maken ze een spannende speurtocht. De speurtocht blijkt echter al snel in de richting van de werkelijkheid te wijzen...

Schrijver: Frederik Baas
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789026337543
Ebook: 9789026343087
Uitgever: Ambo | Anthos
Herberekening

Schoolverlater Leon komt op straat bij toeval een meisje tegen dat hij van school kent en dat nu al aan het werk is. Ze rijdt in een huurauto en moet ergens papieren ophalen. Ze vraagt hem om even op de huurauto te passen. Dat doet Leon, het meisje komt echter niet meer terug.

Dan hoort hij vanuit de auto de stem van de navigatie: ‘Volg de weergegeven route.’ Leon besluit in te stappen en de taak van het meisje over te nemen. Hij gaat op pad, zonder te weten waarheen en wat hij vervoert. De navigatie leidt hem.

In eerste instantie voelt dat goed: hij heeft een taak en een doel, alles is overzichtelijk en eenvoudig en ook belangrijk. Maar langzaam wordt hem duidelijk dat het een duistere zaak is en hij worstelt met zijn ongevraagde betrokkenheid en daarmee samenhangende schuldvraag.

Schrijver: Frederik Baas
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789026340178
Ebook: 9789026340185
Uitgever: Ambo | Anthos